error fb Gplus IN twitter down-arrow Email Phone Check-Mark padlock circle_arrow minus plus play_btn close Clipboard_Icon Shopping-Cart_Icon Speech_Bubble_Icon Stethoscope_Icon pharmacists menu left-arrow right-arrow facebook search cart


DEXCOMIN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ


TÄMÄ DEXCOMIN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ ON VOIMASSA 25. TOUKOKUUTA 2018 ALKAEN JA KORVAA AIEMMAT DEXCOMIN TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖT.

Tätä tietosuojakäytäntöä, joka koskee Dexcom, Inc -yhtiötä ja sen tytäryhtiöitä Dexcom (UK) Limited, Dexcom Sweden AB, Dexcom (UK) Intermediate Holdings LTD, Dexcom Operating LTD, Dexcom (UK) Distribution Limited, Dexcom Deutschland GmbH, Dexcom Suisse GmbH, Nintamed Handles GmbH -Dexcom-yritys ja Dexcom Canada (yhdessä ”Dexcom”), sovelletaan Dexcom-verkkosivustoon, joka sijaitsee osoitteessa https://www.dexcom.com/ ja verkkosivuihin ja muihin verkko-osoitteisiin, jotka ovat käytettävissä kyseisen sivuston kautta, mukaan lukien DexCom Store muttei siihen rajoittuen (yhdessä ”verkkosivusto”); sovelluksiin, joita tarjoamme ladattavaksi verkkosivuston, Apple® App Store -kaupan, muiden matkapuhelinpalveluiden tarjoajien sivustojen tai muiden sivustojen kautta, jotka ilmoitamme tai joita voidaan käyttää tietokoneilla tai mobiililaitteilla (”sovellukset”); Dexcom-tuotteisiin (”Dexcom-tuotteet”) ja datapalveluihimme, jotka ovat Dexcom-tuotteiden tai -sovellusten käyttäjien käytettävissä internetin kautta ja jotka tarjoavat ja sallivat DexCom-tuotteen tai -sovelluksen luoman datan käytön, keräämisen, tallentamisen, käsittelyn, analysoinnin ja/tai siirron (”datapalvelut”) sekä kaikkiin sähköpostiviesteihin tai muihin viesteihin, jotka lähetämme sinulle ja jotka linkittävät tai viittaavat tähän Tietosuojakäytäntöön (yhdessä, mukaan lukien verkkosivusto, sovellukset, Dexcom-tuotteet, datapalvelut ja viestit, jotka lähetämme sinulle, ”Dexcom-tuotteet ja -sovellukset”).

Viittaamme kaikkiin tuotteidemme ja palveluidemme käyttäjiin sekä vanhempiin ja huoltajiin, jotka toimivat tällaisten käyttäjien puolesta, ilmaisulla ”sinä” tai ”käyttäjä”. Viittaamme myös mihin tahansa yritykseen, jonka puolesta käyttäjä käyttää Dexcomin tuotteita ja palveluita, ilmaisulla ”sinä” tai ”käyttäjä”. Dexcom-tuotteeseen, jota käyttää käyttäjä, jolle tuote on määrätty, tai Yhdysvaltain ulkopuolella henkilö, jolla on laillinen oikeus käyttää Dexcom-tuotetta, viitataan ilmaisulla ”käyttölaite”. Tätä tietosuojakäytäntöä koskevat soveltuvat Dexcom-käyttöehdot, jotka ovat luettavissa osoitteessa www.dexcom.com omaa maantieteellistä aluettasi koskien, ja mikäli tämän tietosuojakäytännön ja Dexcom-käyttöehtojen välillä on ristiriita, tämä tietosuojakäytäntö on etusijalla. Käyttämällä jotakin Dexcom-tuotetta tai -palvelua soveltuvilla lainkäyttöalueilla hyväksyt tämän tietosuojakäytännön.

Vastaanottamamme tiedot.

Sinusta vastaanottamamme henkilötiedot (joihin viittaamme yhteisesti ilmaisulla ”henkilötiedot”) sisältää rekisteröitymis- ja tilaustiedot, palautetiedot, datapalvelutiedot, käyttötiedot ja johdetut tiedot:

  • ”Rekisteröinti- ja tilaustiedot” ovat tietoja, jotka sinun on annettava rekisteröityäksesi palveluumme, kun rekisteröidyt Dexcom-käyttäjäksi Dexcom-tuotteen tai -palvelun käyttöä varten tai kun lähetät Dexcomille tietoja Dexcom-tuotteen tai -palvelun tilaamiseksi. Näihin tietoihin saattavat sisältyä nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja muut yhteystietosi, maksuja koskevat tiedot, mukaan lukien mahdollisen terveysvakuutuksesi tarjoaja, sekä Dexcom-tuotteiden ja -palveluiden käyttöäsi koskevat tiedot, mukaan lukien käyttämäsi laitteen sarjanumero.
  • ”Palautetiedot” ovat tietoja, jotka lähetät meille Dexcom-tuotteiden ja -palveluiden käyttöön liittyen, joko verkkosivustomme tai datapalveluidemme kautta tai muutoin, koskien Dexcom-tuotteita ja -palveluita tai muita seikkoja, jotka liittyvät meihin tai yritystoimintaamme, mukaan lukien tietoihin liittyvät metatiedot.
  • ”Datapalvelutiedot” ovat tietoja, joita vastaanotamme ja siirrämme tuotteidemme ja palveluidemme kautta, mukaan lukien seuraavat:
    • glukoosilukemat
    • glukoosilukemiin liittyvät tiedot, kuten päivämäärä, kellonaika ja laitteen tunnusnumero
    • raja-arvojen syöttö datapalveluihin tai sovelluksiin ja näistä raja-arvoista aiheutuvat ilmoitukset
    • mitkä tahansa tiedot, joita Dexcom-tuotteesi synnyttävät tai käyttävät muiden datapalvelutietojen tarjoamiseen tai jotka ovat muuten saatavillamme Dexcom-tuotteidesi kautta, kuten tekniseen tukeen käytetyt tiedot
    • sinua koskevat tiedot, jotka itse tarjoat tai jotka tarjoaa muu henkilö, jonka olet määrittänyt vastaanottamaan henkilötietojasi Dexcom-tuotteen tai -palvelun toiminnon kautta (kutsumme kaikkia tällaisia henkilöitä ilmaisulla ”määritetty vastaanottaja”).
    • kolmannen osapuolen datapalvelusta peräisin olevat tiedot, joiden tarjoamisen meille olet itse valtuuttanut, joko kyseisen kolmannen osapuolen datapalvelun kautta tai omien datapalveluidemme kautta tarjoaman mahdollisuuden avulla (kutsumme kaikkia tällaisia kolmannen osapuolen datapalveluita, jotka valtuutat tarjoamaan meille tietoa tai joille valtuutat meidät tarjoamaan omia tietojasi, ilmaisulla ”määritetty kolmannen osapuolen palvelu”).
  • ”Käyttötiedot” kattavat seuraavat tiedot:
    • tiedot, jotka saamme tietokoneelta, matkapuhelimelta tai muulta laitteelta, jolla käytät Dexcom-tuotteita ja -palveluita, ja käyttötiedot, jotka saamme näistä tuotteista ja palveluista ja joihin saattaa sisältyä IP-osoitteesi ja muita tietokonettasi, internet-yhteyttäsi, käyttämääsi selainta ja Dexcom-tuotteiden ja -palveluiden käyttöön liittyviä toimiasi koskevia tietoja, kuten sovellusten avaamistiheytesi, omat asetuksesi ja muu toiminta, joka liittyy Dexcom-tuotteiden ja -palveluiden osien käyttöösi
    • tiedot, jotka saamme sinulta pyytäessämme palautetta tai kommentteja kolmansista osapuolista
    • tiedot, jotka saatamme vastaanottaa mainostajilta ja muilta kolmannen osapuolen tahoilta silloin, kun napsautat mainosta tai linkkejä kolmannen osapuolen verkkosivustoille käyttäessäsi Dexcom-tuotteita ja -palveluita, mukaan lukien avaamasi sivut, toimintasi näillä sivuilla ja ostoksesi tai muut maksutapahtumasi näiden kolmansien osapuolten kanssa.
  • ”Johdetut tiedot” ovat tietoja, jotka luomme yhdistämällä ja/tai analysoimalla kaikkia henkilötietojasi tai osaa niistä.

Jos jokin yllä kuvatuista henkilötiedoista ei paljasta omaa henkilöllisyyttäsi tai viittaa suoraan kehenkään, voimme käyttää tällaisia ”muita tietoja” mihin tahansa tarkoitukseen pois lukien tapaukset, joissa meidän on sovellettavan lain mukaan toimittava toisin. Jos meidän on sovellettavan lainsäädännön mukaan käsiteltävä muita tietoja henkilötietoina, voimme tällöin käyttää niitä kaikkiin niihin tarkoituksiin, joihin käytämme ja paljastamme henkilötietoja.

Omat oikeutesi ja vastuusi

  • Yleisesti ottaen sinulla on oikeus päästä käsiksi henkilötietoihisi milloin tahansa. Sinulla on oikeus pyytää näiden tietojen korjaamista, hävittämistä tai siirtämistä muille organisaatioille tai pyytää niiden käsittelyn rajoittamista. Sinulla saattaa myös olla oikeuksia kieltää jotkin käsittelytoimet ja, pyydettyämme sinulta suostumusta tietojesi käsittelyä varten, perua tämä suostumus. Näitä oikeuksia saatetaan rajoittaa joissakin tilanteissa – esimerkiksi silloin, kun pyyntösi täyttäminen paljastaisi toista henkilöä koskevia henkilötietoja tai kun voimme osoittaa, että meillä on juridinen velvollisuus käsitellä tietojasi. Joissakin tapauksissa tämä saattaa tarkoittaa sitä, että voimme säilyttää tietojasi siinäkin tapauksessa, että perut suostumuksesi. Jos haluat lisätietoja oikeuksiesi rajoituksista, ota yhteyttä yksityisyydensuojatiimiimme. Tarkemmin:
  • Voit päivittää rekisteröitymis- ja tilaustietosi milloin tahansa kirjautumalla käyttäjätilillesi verkkosivustomme kautta ja sitoudut pitämään rekisteröitymis- ja tilaustietosi ajan tasalla kaikkina ajankohtina, jolloin käyttäjätilisi on aktiivisena.
  • Käyttäjätilisi avulla voit tarkistaa, päivittää ja poistaa joitakin henkilötietoja ja lopettamalla käyttäjätilisi voit lopettaa myös tiettyjen Dexcom-palveluiden käytön. Tiettyjen datapalveluiden toimintojen kautta voit tarkistaa, päivittää ja poistaa tiettyjä henkilötietojen jakamisia tai käyttöjä ja datapalvelun välityksellä voit lopettaa tiettyjä datapalveluiden käytön. Voit myös lopettaa sovelluksen tai sovellusta edellyttävän datapalvelun käytön poistamalla sovelluksen tietokoneelta, puhelimelta tai muulta laitteelta, jolle se on asennettu. Voit myös tarkistaa, korjata, päivittää tai poistaa henkilötietosi tai perua meille aiemmin antamasi suostumuksen ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@dexcom.com. Ilmoita pyynnössäsi selkeästi, minkä henkilötiedon haluat muuttaa, haluatko, että henkilötietosi poistetaan tietokannastamme, tai miten muuten haluat rajoittaa henkilötietojesi käyttöämme. Käyttösi suojaamiseksi toteutamme vain sellaisia henkilötietoihin liittyviä pyyntöjä, jotka lähetetään tietoihin yhdistämästäsi sähköpostiosoitteesta, ja meidän saattaa lisäksi olla tarpeen varmistaa henkilöllisyytesi ennen pyyntösi täyttämistä. Pyrimme täyttämään pyyntösi niin pian, kuin se on kohtuullisessa mielessä mahdollista. Huomaa, että meidän saattaa olla tarpeen säilyttää joitakin tietoja kirjanpitoa varten ja/tai viedäksemme loppuun maksutapahtumia, jotka käynnistit ennen tällaisen muutoksen tai poiston pyytämistä. Tietokannoissamme ja muissa tietueissamme saattaa myös olla ylimääräisiä tietoja, jotka pysyvät näissä paikoissa, eikä niitä poisteta.
    • Jos annat meille tai palveluntarjoajillemme henkilökohtaisia tietoja, jotka koskevat muita henkilöitä, takaat, että sinulla on oikeus toimia näin ja sallit meidän käyttää näitä tietoja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.
    • Mikäli pyydämme henkilötietojasi lainsäädännöllisten tai sopimuksellisten velvoitteiden täyttämiseksi, tällaisten tietojen antaminen on pakollista: jos näitä tietoja ei anneta, emme voi hallita asiakassuhdetta tai täyttää meille asetettuja velvoitteita. Kaikissa muissa tapauksissa pyydettyjen henkilötietojen antaminen on vapaaehtoista.

Mitä teemme vastaanottamillamme tiedoilla

  • Rekisteröitymis- ja tilaustiedot: Käytämme rekisteröitymis- ja tilaustietoja käyttäjätilisi ja käyttämiesi Dexcom-tuotteiden ja -palveluiden hallitsemiseksi ja muihin tarkoituksiin alla kuvatulla tavalla. Käytämme myös sähköpostiosoitettasi ottaessamme sinuun yhteyttä tiliäsi koskevissa asioissa. Emme julkaise mitään rekisteröitymis- tai tilaustietoja. Käytämme käyttäjätili-, rekisteröitymis- ja tilaustietojasi yhdistääksemme Dexcom-palveluiden ja -sovellusten käyttösi Dexcom-tuotteiden käyttöösi, ja tiedot saattavat olla Dexcom-palveluita tarjoavan henkilöstömme käytettävissä.
  • Palautetiedot: Sinulla ei ole velvollisuutta antaa meille palautetietoja, mutta mikäli teet niin, annat tiedot käyttöömme meidän määrittämällämme tavalla mutta niin, ettemme ilmoita henkilöllisyyttäsi tai käytä tietoja, joiden perusteella sinut on mahdollista tunnistaa. Voimme käyttää palautetietoja ja tarjota niitä asiakkaillemme ja ulkopuolisille tahoille siinä muodossa, jossa olet tiedot antanut, sekä otteena, yhdistellyssä ja anonymisoidussa muodossa joko ilmoittamalla sinut tiedon lähteeksi tai olemalla ilmoittamatta sinua tiedon lähteeksi. Voimme myös käyttää palautetietoja mainonnassa, markkinoinnissa ja muussa viestinnässämme suuren yleisön ja liiketoimintakumppaniemme kanssa sekä sisäisessä viestinnässämme ilman, että ilmoitamme sinua lähteeksi missään näistä tapauksista. Lisäksi saatamme nimetä sinut palautetietojen lähteeksi siinä määrin, kuin annat suostumuksesi tähän nimeämiseen.
  • Datapalvelutiedot: Keräämme datapalvelutietoja ja tallennamme ne palvelimillemme, käsittelemme niitä datapalveluiden avulla ja siirrämme ne käyttäjälle ja kullekin määritetylle vastaanottajalle ja määritetylle kolmannen osapuolen palvelulle, mikäli sovellettavissa, pyytämiäsi Dexcom-tuotteita ja -palveluita varten. Saatamme käyttää datapalvelutietoja datapalveluiden tarjoamisemme yhteydessä ja toimintoihimme, hallinnollisiin toimiin, tuotekehitykseen, ylläpitoon ja tukeen soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti.
  • Käyttötiedot: Keräämme käyttötietoja ja tallennamme ne palvelimillemme, käsittelemme niitä järjestelmiemme avulla ja analysoimme niitä liiketoimintatarkoituksiimme. Emme paljasta kolmannen osapuolen toimijoille mitään käyttötietoja, joista sinut voidaan tunnistaa (pois lukien tämän tietosuojakäytännön sallimat tiedot).
  • Johdetut tiedot: Saatamme käyttää johdettuja tietoja määrittääksemme tietoja, mukaan lukien tarjouksia (määritetty seuraavassa osiossa), jotka lähetetään sinulle, suurelle yleisölle tai kohderyhmille liiketoimintatarkoituksiimme tämän tietosuojakäytännön soveltuvien lausekkeiden mukaisesti.
  • Henkilötiedot ja tarjoukset: Soveltuvan lain salliessa saatamme käyttää henkilötietoja, jotka koskevat sinua ja, mikäli sovellettavissa, määrittämiäsi vastaanottajia, määrittämään mitä sähköpostiviestejä ja ilmoituksia lähetämme sinulle ja, mikäli sovellettavissa, määrittämillesi vastaanottajille, mukaan lukien sähköpostiviestejä ja ilmoituksia mahdollisuuksista, jotka liittyvät tuotteisiimme ja palveluihimme (viittaamme näihin sähköpostiviesteihin ilmaisulla ”tarjoukset”). Voit kieltää tarjousten lähettämisen ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteella CustomerVoice@dexcom.com tai postitse käyttämällä alla olevan Ota meihin yhteyttä -osion luettelossa näkyvää osoitetta. Voit myös ilmoittaa haluavasi jälleen ottaa tarjouksia vastaan käyttämällä jotakin näistä yhteydenottotavoista. Muista, että jos kieltäydyt vastaanottamasta meiltä markkinointiin liittyviä sähköpostiviestejä, voimme silti lähettää sinulle tärkeitä hallinnollisia viestejä, joiden vastaanottamisesta et voi kieltäytyä. Sovellettavan lain salliessa voimme jakaa sähköpostiosoitteesi tai muita rekisteröitymis- ja tilaustietoja kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka toimivat puolestamme ja joiden kanssa teemme sopimuksen sellaisten tarjousten tarjoamiseksi, joiden uskomme saattavan kiinnostaa sinua. Voit kieltää tietojesi jakamisen kolmansille osapuolille näihin tarkoituksiin ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteella CustomerVoice@dexcom.com tai postitse käyttämällä alla olevan Ota meihin yhteyttä -osion luettelossa näkyvää osoitetta. Emme jaa henkilötietojasi ilman suostumustasi kolmansille osapuolille niin, että ne voivat ottaa suoraan yhteyttä sinuun.
  • Henkilötiedot ja oma Dexcom-kokemuksesi: Saatamme käyttää henkilötietoja, jotka koskevat sinua ja, mikäli sovellettavissa, määrittämiäsi vastaanottajia, räätälöidäksemme sinulle ja, mikäli sovellettavissa, määrittämillesi vastaanottajille käyttökokemuksen Dexcom-tuotteiden tai -palveluiden käytön aikana ja näytettävän sisällön Dexcom-tuotteiden tai -palveluiden käytön aikana. Voimme käyttää henkilötietoja soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti hallitaksemme tuotteitamme ja palveluitamme, mukaan lukien verkkosivustoamme, parantaaksemme liiketoimintaamme ja tarjotaksemme uusia verkkosivuston, tuotteiden ja palveluiden toimintoja sekä muuton hallita liiketoimintaamme.
  • Muut kolmannet osapuolet: Tavallisessa liiketoimintamme harjoittamisessa käytämme alihankkijoita, jotka suorittavat palveluita tai toimia puolestamme. Emme myönnä näille kolmannen osapuolen tahoille oikeutta säilyttää, käyttää tai paljastaa henkilötietojasi pois lukien tapaukset, joissa olemme pyytäneet kolmatta osapuolta tarjoamaan sinulle palveluita. Saatamme tarjota henkilötietosi toiselle yritykselle yrityskaupan, fuusion, yritysmyynnin tai yrityksen hajottamisen aikana, mikäli Dexcom liittyy tilanteeseen.
  • Lain valvonta ja oikeudenkäyntimenettelyt: Saatamme käyttää ja paljastaa henkilötietoja soveltuvan lain vaatimalla tavalla, mukaan lukien asuinmaasi ulkopuolisten maiden lait, ja saatamme paljastaa henkilötietoja, kun lainvalvontaviranomaiset tai sääntelyvirastot, mukaan lukien asuinmaasi ulkopuoliset julkistahot ja viranomaiset, niin pyytävät tai kun päätämme, että tällainen paljastus on tilanteessa asianmukaista; kussakin tapauksessa asia hoidetaan soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti. Saatamme käyttää ja paljastaa henkilötietoja suojellaksemme omaa ja/tai tytäryhtiöidemme, sinun tai muiden tahojen oikeuksia, yksityisyyttä, turvallisuutta tai omaisuutta, suojellaksemme omia toimintojamme tai tytäryhtiöidemme toimintoja, pakottaaksemme tämän tietosuojakäytännön käyttöön ja tavoitellaksemme käytettävissä olevia korjaustapoja tai rajoittaaksemme vahinkoja, jotka meille saattavat aiheutua; kaikissa tapauksissa soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.
  • Tunnistamattomaksi tekeminen: Saatamme tehdä henkilötietosi tunnistamattomiksi poistamalla tiedot, joiden perusteella sinut voidaan tunnistaa, ja saatamme käyttää tällaisia tunnistamattomaksi tehtyjä tietoja mihin tahansa tarkoitukseen pois lukien tilanteet, joissa meidän on soveltuvan lain mukaan toimittava toisin.
  • Muut käyttötarkoitukset: Saatamme käyttää henkilötietojasi muihin kuin tässä tietosuojakäytännössä sallittuihin käyttötarkoituksiin, mutta vasta saatuamme siihen suostumuksesi.

Käsittelyn oikeusperusta

Meidän on säilytettävä, käsiteltävä ja siirrettävä henkilötietojasi mutta vain perusteltuihin liiketoimintatarkoituksiin, ja tietojasi paljastetaan niitä näihin tarkoituksiin käyttämään oikeutetuille henkilöille vain siinä laajuudessa, mikä heidän tarvitsee tietää.

Käsittelemme yllä mainittuja henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tavalla, joka on tarpeen sopimussuhteen aloittamiseksi, toteuttamiseksi, ylläpitämiseksi tai päättämiseksi, ja voidaksemme hallita käyttäjätiliäsi ja käyttämiäsi Dexcom-tuotteita ja palveluita.
  • Tavalla, jota tarvitsemme harjoittaaksemme liiketoimintaamme ja tavoitellaksemme perusteltuja intressejämme, ja silloin, kun intressimme eivät ylitä omia tietosuojaoikeuksiasi. Jos haluat lisätietoja perustellusta intressien tasapainottamisesta, ota yhteyttä yksityisyydensuojatiimiimme.
  • Soveltuvien lakien noudattaminen ja perusteltujen liiketoimintaintressiemme, laillisten oikeuksiemme ja velvoitteidemme suojaus.
  • Kun olet antanut suostumuksesi.

Mitä tapahtuu tiedoille, jotka jaat muiden kanssa

  • Meillä ei ole määritettyjen vastaanottajien hallintaoikeuksia, ja kun määritetty vastaanottaja saa datapalvelutietosi, niiden käyttö määritetyn vastaanottajan taholta on sinun ja määritetyn vastaanottajan välinen asia. Emme tarkista yhteystietoja, jotka annat kustakin määritetystä vastaanottajasta. Kun olet antanut tällaiset yhteystiedot ja siihen saakka, kunnes lopetat tämän määrityksen, lähetämme datapalvelutietoja antamallesi yhteyshenkilölle, ja näiden tietojen oikeellisuus on omalla vastuullasi.
  • Määrittämäsi vastaanottajat voivat jakaa henkilötietojasi Dexcomin kanssa käyttötarkoituksiin, jotka liittyvät heidän Dexcom-tuotteiden ja -palveluiden käyttöönsä, ja me käytämme tällaisia sinua koskevia henkilötietoja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Jos määrittämilläsi vastaanottajilla on omat henkilötietosi, annat täten heille valtuuden tarjota tällaisia henkilötietoja meille siten, kuin he itse päättävät.
  • Kun jaat henkilötietoja kolmannelle osapuolelle, mukaan lukien määritetyille kolmannen osapuolen palveluille, henkilötiedot ja niiden käyttötapa kolmannen osapuolen toteuttamana eivät ole enää hallinnassamme. Sinun tulee tarkistaa kunkin kolmannen osapuolen verkkosivuston ja kunkin määritetyn kolmannen osapuolen palvelun, jolle annat itseäsi koskevia henkilötietoja, palveluehdot, tietosuojakäytäntö ja muut säännöt.
  • Voit valita omalla päätäntävallallasi joitakin sovelluksiamme glukoosilukemien ja muiden henkilötietojen jakamiseen Apple Health -sovelluksen ja muiden määritettyjen kolmannen osapuolen palveluiden kanssa, jotka tallentavat tai siirtävät tällaisia lukemia. Kun sovelluksemme jakaa tällaisia lukematietoja ja muita henkilötietoja, nämä lukematiedot ja muut henkilötiedot tai niiden käyttö eivät enää ole hallinnassamme, joten sinun tulee ymmärtää kunkin kolmannen osapuolen tuotteen ja sitä koskevan tietosuojakäytännön käyttöehdot ennen kuin annat sovelluksellemme oikeuden jakaa henkilötietojasi tällaisen kolmannen osapuolen tai määritetyn kolmannen osapuolen palveluiden kanssa.

Kenen kanssa jaamme henkilötietosi

Useimmat henkilötiedot pysyvät hallussamme, mutta saatamme jakaa henkilötietojasi edellä mainittuihin käyttötarkoituksiin seuraavien vastaanottajien kanssa:

  • Tytäryhtiöt: Voimme jakaa henkilötietoja muiden konserniyritysten kanssa, jotka sijaitsevat EU-alueella tai EU-alueen ulkopuolella vain, mikäli se on välttämätöntä tässä ilmoituksessa mainittuihin käyttötarkoituksiin ja sovellettavan lainsäädännön ja muiden sinulle antamiemme sitoumusten mukaista. Näiden tahojen on lainsäädännön mukaisesti varmistettava, että henkilötiedot on suojattu alla mainittujen EU-standardien mukaisesti.
  • Palveluntarjoajat: Henkilötietoja voidaan jakaa kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa, jotka käsittelevät niitä meidän puolestamme edellä mainituissa tarkoituksissa. Tällaisiin kolmansiin osapuoliin kuuluvat (muttei näihin rajoittuen) palkanlaskentapalveluiden tarjoajat, IT-palveluiden tarjoajat, matkatoimistot ja matkapalveluiden tarjoajat, pankit, luottokorttiyhtiöt, meklarit, koulutuspalveluiden tarjoajat, tutkimuspalveluiden tarjoajat, tutkijat ja datan isännöintipalveluiden tarjoajat ja datan haltijat.
  • Viranomaistahot/poliisivoimat: Henkilötietoja voidaan jakaa viranomaistahojen ja/tai poliisivoimien kanssa, mikäli edellä mainitut käyttötarkoitukset sitä edellyttävät, mikäli lainsäädäntö niin määrää tai mikäli perusteltujen intressiemme oikeudellinen suojaus sovellettavien lakien mukaan sitä edellyttää.
  • Muut kolmannet osapuolet. Saatamme paljastaa henkilötietojasi, mikäli edellä mainitut käyttötarkoitukset sitä edellyttävät, mikäli lainsäädäntö niin määrää tai mikäli perusteltujen intressiemme oikeudellinen suojaus sovellettavien lakien mukaan sitä edellyttää.
  • Luettelo kolmansista osapuolista tai kolmansien osapuolten luokista, jotka käsittelevät henkilötietoja, on saatavissa yksityisyydensuojatiimiltä pyynnöstä.

Evästeet ja muut tekniikat

Jos asut Euroopan unionin alueella, katso About Cookies (Tietoja evästeistä) -kohdasta lisätietoja siitä, kuinka käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoista tuotteidemme ja palveluidemme käyttöösi liittyen.

Jos asut Yhdysvalloissa tai jollakin muulla Euroopan unionin ulkopuolisella lainkäyttöalueella, alla on kuvaus siitä, kuinka käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoista tuotteisiimme ja palveluihimme liittyen.

  • Evästeet: Evästeet ovat tietoja, jotka tallennetaan suoraan käyttämällesi tietokoneelle. Evästeiden avulla voimme kerätä tietoja esimerkiksi selaintyypistä, palveluissa käytetystä ajasta, vierailluista sivuista, käytetyistä kieliasetuksista ja muusta anonyymista liikenteestä. Me ja palveluntarjoajamme käyttävät tietoja suojaustarkoituksiin, navigoinnin helpottamiseksi, tietojen näyttämiseksi aiempaa tehokkaammin ja palveluiden käyttökokemuksesi mukauttamiseksi. Käytämme myös evästeitä tilastollisten tietojen keräämiseen tuotteiden ja palveluiden käyttöä koskien, jotta voimme jatkuvasti parantaa niiden muotoilua ja toiminnallisuutta, ymmärtää niiden käyttötapoja ja saada tukea niitä koskevien kysymysten ratkaisemiseen. Evästeiden avulla voimme myös valita ne mainoksemme tai tarjouksemme, jotka kaikkein todennäköisimmin vetoavat sinuun ja näyttää ne samalla, kun käytät tuotteitamme ja palveluitamme.

Jos et halua, että tietoja kerätään evästeiden kautta, useimmissa selaimissa on yksinkertainen tapa estää evästeet automaattisesti tai mahdollisuus valita, siirretäänkö tietokoneellesi tietty eväste (tai tiettyjä evästeitä) joltakin tietyltä sivustolta vai ei. Saat halutessasi lisätietoja napsauttamalla tästä. Mikäli et kuitenkaan hyväksy näiden evästeiden käyttöä, tuotteiden ja palveluiden käytössä saattaa ilmetä hankaluuksia. Emme esimerkiksi välttämättä tunnista tietokonettasi, ja sinun saattaa olla tarpeen kirjautua sisään jokaisella käyntikerrallasi.

Tuotteillamme ja palveluillamme ei tällä hetkellä ole kykyä tunnistaa tai noudattaa selaimen do not track -signaaleita.

  • Analytiikka: Voimme käyttää kolmannen osapuolen analytiikkaa, kuten Google Analytics -palvelua, tuotteiden ja palveluiden yhteydessä. Tällaiset kolmannen osapuolen palvelut saattavat käyttää evästeitä ja samankaltaisia tekniikoita tuotteiden ja palveluiden käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi ja analysoimiseksi sekä toimintojen ja trendien raportoimiseksi. Tällaiset palvelut saattavat myös kerätä tietoja, jotka koskevat muiden verkkosivustojen, sovellusten ja verkkopalveluiden käyttöä. Jos haluat lisätietoja Google Analytics -palvelusta, napsauta tästä. Voit ladata selaimen lisäosan, jolla Google Analyticsin käyttö estetään, napsauttamalla täältä.
  • Pikselitunnisteiden ja muiden samankaltaisten teknologioiden käyttäminen: Pikselitunnisteita (jotka tunnetaan myös nimillä verkkojäljitteet ja läpinäkyvät GIF-kuvat) voidaan käyttää yhdessä joidenkin tuotteidemme ja palveluidemme kanssa muun muassa jäljittämään käyttäjien toimia (mukaan lukien sähköpostiviestien vastaanottajia), mittaamaan markkinointikampanjoidemme menestystä ja laatimaan tilastoja käyttö- ja vastausasteista.
  • Adobe Flash -tekniikan (mukaan lukien paikalliset jaetut Flash-objektit (”paikalliset jaetut Flash-objektit”)) ja muiden samankaltaisten tekniikoiden käyttäminen: Saatamme käyttää paikallisia jaettuja Flash-objekteja ja muita tekniikoita muun muassa keräämään ja tallentamaan tietoja omasta tuotteidemme ja palveluidemme käytöstäsi. Jos et halua, että paikallisia jaettuja Flash-objekteja tallennetaan tietokoneellesi, voit säätää Flash Player -ohjelmasi estämään paikallisten jaettujen Flash-objektien tallentaminen käyttämällä työkaluja, jotka sijaitsevat Website Storage Settings Panel (Verkkosivuston tallennustila-asetusten paneeli) -sivulla. Voit myös hallita paikallisia jaettuja Flash-objekteja siirtymällä Global Storage Settings Panel (Yleisen tallennustilan asetuspaneeli) -sivulle ja noudattamalla ohjeita (joihin saattaa sisältyä ohjeita, jotka selittävät esimerkiksi, kuinka voit poistaa olemassa olevia paikallisia jaettuja Flash-objekteja (joihin viitataan ”tietoina” Macromedia-sivustolla), kuinka voit estää paikallisten jaettujen Flash-objektien asettamisen tietokoneellesi ilman, että sinulta pyydetään tähän lupaa ja (Flash Player 8 -versiolle ja sitä myöhemmille versioille) kuinka voit estää paikalliset jaetut Flash-objektit, joita ei toimita kyseisenä hetkenä avoinna olevan sivun tarjoaja). Huomaa, että Flash Player -ohjelman määritys rajoittamaan paikallisten jaettujen Flash-objektien hyväksymistä saattaa vähentää tai estää joidenkin Flash-sovellusten toiminnallisuutta.

Kiinnostuksen kohteisiin perustuva mainostaminen: Saatamme käyttää kolmannen osapuolen mainostoimistoja tarjoamaan mainoksia, jotka liittyvät sinua mahdollisesti kiinnostaviin tavaroihin ja palveluihin, silloin kun käynnistät ja käytät tuotteita ja palveluita sekä muita verkkosivustoja tai -palveluita niiden tietojen perusteella, jotka liittyvät tuotteiden ja palveluiden sekä muiden verkkosivustojen ja -palveluiden käynnistyksiin ja käyttöön. Tätä tarkoitusta varten nämä yritykset saattavat tallentaa selaimeesi yksilöllisen evästeen tai tunnistaa selaimen evästeen (esimerkiksi pikselitunnisteiden käytön kautta). Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja valintamahdollisuuksistasi siihen liittyen, vieraile Network Advertising Initiative opt out (Verkkomainoshankkeen esto) -sivustolla ja Digital Advertising Alliance Self-Regulatory Program (Digitaalimainonta-allianssin itsesäätelyohjelma) -sivustolla.

Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA)

  • Saatamme vastaanottaa tiettyjä sinua koskevia terveystietoja, jotka on määritelty Yhdysvaltain Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996 -laissa (”HIPAA”) suojatuiksi terveystiedoiksi (”protected health information”). Kun vastaanotamme suojattuja terveystietoja, tällaisia tietoja koskevat HIPAA- ja HITECH Act -lakien vaatimukset ja näiden lakien määrittämät säännökset.
  • Kun päätät jakaa suojatut terveystietosi määritetyn kolmannen osapuolen palvelun kanssa, kuten Apple Health -sovelluksen kautta, päätät tarjota tietosi kolmannelle osapuolelle, jota eivät välttämättä koske HIPAA- tai HITECH Act -lain vaatimukset eivätkä niiden määräämät säännökset. Sinä valvot annettavia tietoja ja valtuutuksesi jatkuu siihen saakka, kunnes perut sen sovelluksen, Dexcom-palvelun tai muun komponentin kautta, jolla teit valtuutuksen. Mitä määritetty kolmannen osapuolen palvelu tekee suojatuilla terveystiedoillasi määritetään määritetyn kolmannen osapuolen palvelua koskevissa käyttöehdoissa, emmekä kykene valvomaan tällaista käyttöä. Ymmärrät, ettei suostumuksesi peruminen vaikuta tietoihin, jotka on aiemmin toimitettu määritetylle kolmannelle osapuolelle, vaan ainoastaan estää vastaisuudessa tapahtuvan tietojen luovutuksen. Päätitpä sitten jakaa suojattuja terveystietojasi määritetyn kolmannen osapuolen palvelun kanssa tai et, tällä ei ole mitään vaikutusta Dexcom-tuotteisiin ja -palveluihin, joihin sinulla saattaa olla käyttöoikeus.

Lisätietoja yksityisyydensuojasta

  • Lasten yksityisyydensuoja verkossa: Dexcom ei salli kenenkään alle 18-vuotiaan henkilön tilata suoraan Dexcom-palveluita tai -sovelluksia tai ostaa suoraan Dexcom-tuotteita. Vanhempi tai laillinen huoltaja voi tehdä tilauksen alle 18-vuotiaalle käyttäjälle, mutta kenelläkään alle 18-vuotiaalla henkilöllä ei ole oikeutta käyttää Dexcom-tuotteita tai -palveluita ilman, että vanhempi tai laillinen huoltaja on hyväksynyt erikseen sopimuksen ehdot, jotka edellyttävät muun muassa, että vanhempi tai laillinen huoltaja on vastuussa määritettyjen vastaanottajien määrittämisestä, käyttölaitteen yhdistämisestä Dexcom-palveluihin tai -sovelluksiin, kaikesta vuorovaikutuksesta Dexcom-palveluiden ja -sovellusten kanssa ja sen varmistamisesta, että kaikki meihin kohdistuva viestintä on peräisin vanhemmalta tai lailliselta huoltajalta eikä alle 18-vuotiaalta henkilöltä.
  • Aikuiset, joilla on holhooja, edunvalvoja tai muu juridinen valvoja: Dexcom ei salli kenenkään henkilön tilata suoraan Dexcom-palveluita tai -sovelluksia tai ostaa suoraan Dexcom-tuotteita, mikäli kyseisellä henkilöllä ei ole oikeustoimikelpoisuutta solmia kyseistä sopimusta ja sitoutua sopimuksen käyttöehtoihin. Juridinen holhooja, edunvalvoja tai muu henkilö, jolla on tarvittava oikeustoimikelpoisuus, voi tehdä tilauksen sellaisen käyttäjän puolesta, jolla ei ole oikeustoimikelpoisuutta solmia sopimusta ja sitoutua sopimuksen ehtoihin, mutta tällaisella käyttäjällä ei ole oikeutta käyttää Dexcom-palveluita tai -sovelluksia ilman erillistä suostumusta juridiselta holhoojalta, edunvalvojalta tai muulta henkilöltä, jolla on laillinen oikeus hyväksyä sopimuksen ehdot, mitkä vaativat muun muassa, että tällainen oikeudellinen edunvalvoja on vastuussa määritettyjen vastaanottajien määrittämisestä, käyttölaitteen yhdistämisestä Dexcom-palveluihin ja -sovelluksiin, kaikesta vuorovaikutuksesta Dexcom-palveluiden ja -sovellusten kanssa ja sen varmistamisesta, että kaikki tällainen viestintä kanssamme on lähtöisin kyseiseltä edunvalvojalta tai muulta henkilöltä eikä käyttäjältä, jolla ei ole oikeustoimikelpoisuutta.
  • Salasanojen kalastelu: Emme milloinkaan pyydä rekisteröitymis- tai tilaustietoja suojaamattoman tai sähköposti- tai puhelinyhteyden välityksellä tai yllättäen. Identiteettivarkaudet ja salasanojen kalastelu ovat meille merkittäviä huolenaiheita. Tietojen suojaaminen ja käyttäjien suojaaminen identiteettivarkaudelta on meille etusijalla. Lisätietoja salasanojen kalastelusta on Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomission verkkosivustolla.
  • Tietoturva (Security): Dexcom käyttää kaupallisessa mielessä kohtuullisia teknologisia ja toiminnallisia suojausstandardeja suojatakseen henkilötiedot oman organisaationsa sisällä. Dexcom-tuotteiden ja -palveluiden kautta välitetyt henkilötiedot välitetään salatussa muodossa. Valitettavasti minkään tiedonsiirtojärjestelmän tai tietojen tallennusjärjestelmän aukotonta suojausta ei voida taata. Jos sinusta tuntuu siltä, että vuorovaikutuksesi kanssamme ei enää ole suojattua, ilmoita asiasta meille välittömästi käyttämällä alla olevan Ota meihin yhteyttä -osion yhteystietoja.
  • Linkit kolmannen osapuolen sivustoille: Dexcom-tuotteissa ja -palveluissa saattaa olla linkkejä kolmannen osapuolen verkkosivustoille, sovelluksiin tai muihin kohteisiin. Emme ota vastuuta näiden verkkosivustojen, sovellusten tai muiden kohteiden tietokäytännöistä, eikä linkin tarjoaminen tarkoita sitä, että suosittelemme linkitettyä sivustoa tai palvelua. Lisäksi tämä tietosuojakäytäntö ei koske yksityisyydensuoja-, tieto- tai muita käytäntöjä, jotka kuuluvat millekään kolmannen osapuolen taholle, mukaan lukien kolmannen osapuolen tahot, jotka käyttävät jotakin sivustoa tai palvelua, johon tuotteemme tai palvelumme tarjoavat linkin, tai mikään kolmannen osapuolen sovellusten, sosiaalisen median alustan, käyttöjärjestelmän, langattoman palvelun tai laitteen tarjoaja. Kehotamme sinua tutustumaan huolellisesti kunkin kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöön ennen kuin annat kyseiselle kolmannelle osapuolelle henkilötietojasi tai käytät sen tuotteita tai palveluita.
  • Do Not Track -vastuuvapauslauseke: Kalifornian online-yksityisyydensuojaa koskevan lain (California Online Privacy Protection Act) Do Not Track -tarkistusten mukaisesti ilmoitamme sinulle, ettemme tällä hetkellä reagoi selaimesi lähettämiin do not track -signaaleihin tai muihin samankaltaisiin viesteihin.
  • Säilytys: Säilytämme henkilötietosi tässä tietosuojakäytännössä ilmoitettujen käyttötarkoitusten täyttämiseen tarvittavan ajanjakson verran, ellei lainsäädäntö vaati tai salli muuta säilytysjaksoa.

Käyttäjätilisi lopettaminen

  • Voit lopettaa Dexcom-käyttäjätilisi noudattamalla ohjeita, jotka ovat verkkosivustomme asianmukaisella sivulla. Seuraajat voivat lopettaa Seuraaja-asemansa peruuttamalla soveltuvan Dexcom-palvelun käyttäjän tai poistamalla soveltuva sovelluksen.
  • Kun lopetat käyttäjätilisi, saatamme säilyttää henkilötietosi ja jatkaa henkilötietojesi käyttämistä, mutta vain siten, kuin tämä tietosuojakäytäntö ja soveltuva laki sallivat. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköposti- tai postiosoitteeseen, joka on mainittu alla Ota meihin yhteyttä -osiossa, ja pyytää henkilötietojesi poistamista, minkä jälkeen pyrimme poistamaan tietosi aktiivisista järjestelmistämme viipymättä.

Tietojen siirto maan rajojen yli

Henkilötietojasi voidaan säilyttää ja käsitellä missä tahansa maassa, jossa meillä on toimitiloja tai joissa teemme yhteistyötä palveluntarjoajien kanssa, ja käyttämällä Dexcom-tuotteita ja -palveluita suostut siihen, että tietojasi siirretään maihin, jotka ovat asuinmaasi ulkopuolella, Yhdysvallat mukaan lukien, ja joissa voi olla toisenlaiset tietosuojasäännökset kuin omassa maassasi. Niiden henkilötietojen tapauksessa, jotka DexCom, Inc. saa Euroopan unionissa, ETA-alueella tai Sveitsissä sijaitsevilta tytäryhtiöiltään ja yrityksiltä, DexCom, Inc. on sitoutunut käsittelemään tällaisia henkilötietoja eurooppalaisten lakien kansainvälistä tiedonsiirtoa koskevien periaatteiden mukaisesti, esimerkkeinä EU:n vakiomuotoiset sopimuslausekkeet ja Privacy Shield -ohjelma, jotka on kuvattu alla tarkemmin.

Privacy Shield -ohjelma

Dexcom saattaa vastaanottaa henkilötietoja, jotka koskevat Euroopan talousalueen asukkaita (”ETA”), jotka asuvat jossakin 28:sta Euroopan unionin jäsenvaltiosta tai Norjassa, Islannissa tai Liechtensteinissa, kolmansilta osapuolilta tai suoraan kyseisiltä asukkailta, mukaan lukien nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, tilaustiedot ja tiedot, jotka koskevat terveydentilaa, joita pidetään luottamuksellisina tietoina. Viittaamme tällaisiin henkilötietoihin ilmaisulla ”eurooppalaiset henkilötiedot”. Tunnustamme, että Euroopan yhteisön lainsäädäntö rajoittaa ETA-alueella toimivia yrityksiä siirtämästä eurooppalaisia henkilötietoja Yhdysvaltoihin, ellei käytössä ole tällaisten eurooppalaisten henkilötietojen ”riittävää suojausta”. Tarjotaksemme tällaisen riittävän suojauksen silloin, kun käytössä ei ole muita eurooppalaisten henkilötietojen suojaustapoja, jotka täyttävät soveltuvien tietosuojalakien vaatimukset, ja koska olemme Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomission tutkinta- ja valvontatoimien alaisia, noudatamme EU:n ja Yhdysvaltain välistä Privacy Shield -ohjelmakehystä (”Privacy Shield -ohjelma”), jonka on julkaissut Yhdysvaltain kauppaministeriö (www.privacyshield.gov) vastaanottamiemme eurooppalaisten henkilötietojen yhteydessä. Voimme esimerkiksi sopia erityistilanteessa mallisopimuksesta, jonka EU-komissio on hyväksynyt ( http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/index_en.htm), ja tällöin sovellettaisiin kyseisen mallisopimuksen ehtoja.

Privacy Shield -periaatteet

Dexcom noudattaa EU:n ja Yhdysvaltain välistä Privacy Shield -ohjelmakehystä siten, kuin Yhdysvaltain kauppaministeriö on sen määrittänyt, koskien Euroopan unionin jäsenvaltioiden kansalaisten henkilötietojen keräämistä, käyttöä ja säilytystä. Dexcom on vahvistanut noudattavansa Privacy Shield -periaatteita Ilmoitus, Valinta, Vastuu tietojen luovuttamisesta eteenpäin, Tietoturva, Käyttötarkoitussidonnaisuus ja tietojen täydellisyysvaatimus, Pääsy tietoihin ja Vastuu ja oikeusturva. Jos tämän tietosuojakäytännön ja Privacy Shield -periaatteiden välillä on ristiriita, Privacy Shield -periaatteet ovat etusijalla. Jos haluat lisätietoja Privacy Shield -ohjelmasta tai tarkastella sertifiointisivuamme, siirry osoitteeseen https://www.privacyshield.gov/

Ilmoitus

Me osallistumme Privacy Shield -ohjelmaan samoin kuin tytäryhtiömmekin. Privacy Shield -luettelo on luettavissa Yhdysvaltain kauppaministeriön ylläpitämällä verkkosivustolla: https://www.privacyshield.gov/list.

Dexcom valmistaa, jakelee ja tukee Dexcom-tuotteita, jotka ovat jatkuvasti toimivia glukoosin seurantalaitteita (”Dexcomin jatkuvasti toimivat glukoosin seurantalaitteet"). Dexcomin jatkuvasti toimivat glukoosin seurantalaitteet mittaavat käyttäjän glukoositasoja säännöllisin väliajoin. Jaamme ja tuemme myös sovelluksia, jotka vastaanottavat, tallentavat, käsittelevät ja siirtävät käyttäjän glukoosiarvoja, jotka on mitattu Dexcomin jatkuvasti toimivilla glukoosin seurantalaitteilla, ja muita tietoja auttaaksemme Dexcomin jatkuvasti toimivien glukoosin seurantalaitteiden käyttäjiä ja heidän terveydenhuoltopalveluiden tarjoajiaan sekä muita heidän määrittämiään henkilöitä hallitsemaan käyttäjän glukoosiarvoja. Keräämme ja käytämme eurooppalaisia henkilötietoja tällaisten sovellusten käytön yhteydessä viestimään käyttäjille heidän Dexcom-tuotteidensa ja -sovellustensa käytöstä, tarjoamaan tietoja uusista Dexcom-tuotteista ja -sovelluksista ja suorittamaan liittyviä tehtävien perusteltujen liiketoimintaa koskevien käyttötarkoitusten suorittamiseksi. Paljastamme myös eurooppalaisia henkilötietoja vastauksena lainmukaisiin julkisviranomaisten esittämiin pyyntöihin, mukaan lukien kansallisen turvallisuuden tai poliisivoimien vaatimusten täyttämiseksi.

Voimme myös kerätä ja käsitellä henkilöstöhallinnon eurooppalaisia henkilötietoja Privacy Shield -ohjelman mukaisesti.

Valinta

Privacy Shield -vaatimusten mukaisesti tarjoamme henkilöille, joiden eurooppalaiset henkilötiedot ovat hallussamme, mahdollisuutta valita (kielto) se, paljastetaanko kyseisen henkilön eurooppalaiset henkilötiedot kolmannelle osapuolelle tai käytetäänkö niitä tarkoitukseen, joka eroaa huomattavasti siitä käyttötarkoituksesta tai niistä käyttötarkoituksista, joihin ne alun perin kerättiin tai joihin henkilö on myöhemmin antanut valtuudet.

Luottamuksellisille tiedoille hankimme erillisen vahvistavan suostumuksen (valinta) henkilöiltä, mikäli heidän eurooppalaiset henkilötietonsa on määrä paljastaa kolmannelle osapuolelle tai niitä on tarkoitus käyttää tarkoitukseen, joka eroaa tietojen alkuperäisestä keräämistarkoituksesta tai tarkoituksesta, johon henkilö on myöhemmin antanut valtuudet aktiivisella valinnalla. Käsittelemme kaikkia kolmannelta osapuolelta vastaanotettuja eurooppalaisia henkilötietoja luottamuksellisina silloin, kun kolmas osapuoli määrittää ja käsittelee näitä tietoja luottamuksellisina.

Vastuu tietojen luovuttamisesta eteenpäin (Accountability For Onward Transfer)

Henkilötietojen siirtämisessä rekisterinpitäjänä toimivalle kolmannelle osapuolelle noudatamme ilmoitus- ja valintaperiaatteita. Solmimme myös sopimuksen kolmannen osapuolen rekisterinpitäjän kanssa, joka takaa, että tällaisia tietoja voidaan käsitellä vain rajoitettuihin ja erikseen määritettyihin tarkoituksiin, jotka ovat henkilön antaman suostumuksen mukaisia, ja että vastaanottaja tarjoaa vähintään saman tasoisen suojauksen kuin Privacy Shield -ohjelma ja ilmoittaa meille, mikäli se tekee päätöksen, ettei se voi enää täyttää tätä velvoitetta. Sopimus takaa, että kun tällainen päätös on tehty, kolmannen osapuolen rekisterinpitäjä lakkaa käsittelemästä tietoja tai ryhtyy muihin kohtuullisiin ja asiaankuuluviin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi.

Siirtääksemme henkilötietoja kolmannelle osapuolelle, joka toimii niiden käsittelijänä, toimimme seuraavasti: (i) siirrämme tällaisia tietoja vain rajattuihin ja erikseen määritettyihin tarkoituksiin, (ii) vahvistamme, että toimijalla on velvollisuus tarjota vähintään saman tasoinen tietosuoja kuin mitä Privacy Shield -ohjelma vaatii, (iii) ryhdymme kohtuullisiin ja sopiviin toimiin varmistaaksemme, että toimija käsittelee siirrettyjä henkilötietoja tavalla, joka on yhdenmukainen Privacy Shield -ohjelman meille asettamien velvoitteiden kanssa, (iv) vaadimme, että toimija ilmoittaa meille, mikäli se päättää, ettei se voi enää täyttää velvoitettaan tarjota saman tasoista suojausta kuin mitä Privacy Shield -ohjelma vaatii, (v) ilmoituksesta, mukaan lukien kohdan (iv) mukaisesti, ryhdymme kohtuullisiin ja asiaankuuluviin toimiin pysäyttääksemme ja korjataksemme luvattoman käsittelyn ja (vi) tarjoamme pyydettäessä yhteenvedon tai esittelyversion kyseisen toimijan kanssa solmitun sopimuksen tietosuojalausekkeista Yhdysvaltain kauppaministeriölle.

Koskien Vastuu tietojen luovuttamisesta eteenpäin -periaatetta, pysymme korvausvelvollisina, mikäli edustajamme käsittelee tällaisia henkilötietoja tavalla, joka ei ole yhdenmukainen Privacy Shield -periaatteiden kanssa, ellemme pysty osoittamaan, ettemme ole vastuussa vahingon aiheuttaneesta tapahtumasta.

Tietoturva (Security)

Ryhdymme kohtuullisiin ja asianmukaisiin toimiin suojataksemme eurooppalaiset henkilötiedot katoamiselta, väärinkäytöltä ja luvattomalta käytöltä, paljastamiselta, muuttamiselta ja hävittämiseltä huomioiden riskit, jotka liittyvät eurooppalaisten henkilötietojen käsittelyyn ja eurooppalaisten henkilötietojen luonteeseen.

Käyttötarkoitussidonnaisuus ja tietojen täydellisyysvaatimus (Data Integrity and Purpose Limitation)

Privacy Shield -ohjelman mukaisesti eurooppalaiset henkilötiedot rajoitetaan tietoihin, jotka ovat relevantteja käsittelytarkoitusta varten. Emme käsittele eurooppalaisia henkilötietoja tavalla, joka ei ole yhdenmukainen niiden käyttötarkoitusten kanssa, joihin se on kerätty tai joihin henkilö on myöhemmin antanut valtuudet. Näiden käyttötarkoitusten edellyttämässä laajuudessa ryhdymme kohtuullisiin toimenpiteisiin sen varmistamiseksi, että eurooppalaiset henkilötiedot ovat luotettavia aiottua käyttötarkoitusta varten, oikeita, täydellisiä ja ajan tasalla olevia. Noudatamme Privacy Shield -periaatteita niin kauan, kuin eurooppalaiset henkilötiedot ovat hallussamme.

Eurooppalaiset henkilötiedot säilytetään muodossa, joka nimeää henkilön tai jonka perusteella henkilö voidaan tunnistaa vain niin kauan, kuin se palvelee käsittelyn tarkoitusta tai muuta Privacy Shield -ohjelman sallimaa käyttötarkoitusta. Ryhdymme kohtuullisiin ja asianmukaisiin toimiin tämän lausekkeen noudattamiseksi.

Pääsy tietoihin (Access)

Henkilöllä, jonka eurooppalaiset henkilötiedot ovat hallussamme, on oikeus käyttää, korjata, muokata tai poistaa nämä eurooppalaiset henkilötiedot silloin, kun ne ovat virheellisiä tai niitä on käsitelty tavalla, joka rikkoo Privacy Shield -periaatteita, pois lukien tilanteet, joissa Privacy Shield -ohjelma toisin määrää.

Vastuu ja oikeusturva (Recourse, Enforcement and Liability)

Ylläpidämme vankkoja mekanismeja Privacy Shield -yhdenmukaisuuden varmistamiseksi Privacy Shield -vaatimusten mukaisesti.

EU:n ja Yhdysvaltain välisten Privacy Shield -periaatteiden mukaan Dexcom sitoutuu ratkaisemaan valitukset, jotka liittyvät omaan yksityisyyteesi ja eurooppalaisten henkilötietojesi keräämiseemme tai käyttöömme. Euroopan unionin kansalaisten, joilla on tätä tietosuojakäytäntöä koskevia kysymyksiä tai valituksia, tulee ensin ottaa yhteyttä Dexcomin tietosuojavastaavaan alla olevan yhteystietoluettelon tietojen mukaisesti.

Dexcom on lisäksi sitoutunut välittämään ratkaisemattomat tietosuojavalitukset EU:n ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -ohjelman periaatteiden mukaisesti vaihtoehtoiselle ja voittoa tavoittelemattomalle kiistojen ratkaisuun erikoistuneelle BBB EU PRIVACY SHIELD -järjestölle, joka sijaitsee Yhdysvalloissa ja jonka toiminnasta vastaa Council of Better Business Bureaus. Jos et saa kohtuullisessa ajassa valituksesi kuittausta tai jos valitustasi ei käsitellä sinua tyydyttävällä tavalla, katso lisätietoja osoitteesta www.bbb.org/EU-privacy-shield/for-eu-consumers/, jossa voit myös tehdä valituksen.

Meillä on velvollisuus käsitellä vaatimuksia ja noudattaa ehtoja, jotka on määritetty Privacy Shield -ohjelman liitteessä 1, joka on luettavissa osoitteessa https://www.privacyshield.gov/article?id=ANNEX-I-introduction.

Sveitsin ja Yhdysvaltain välinen Privacy Shield -ohjelma

Sveitsin kansalaisten kohdalla Dexcom noudattaa Sveitsin ja Yhdysvaltain välistä Privacy Shield -ohjelmakehystä siten, kuin Yhdysvaltain kauppaministeriö on sen määrittänyt, koskien Sveitsin kansalaisten henkilötietojen keräämistä, käyttöä ja säilytystä. Dexcom on vahvistanut noudattavansa Sveitsin ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -ohjelman periaatteita ilmoitus, valinta, vastuu tietojen luovuttamisesta eteenpäin, tietoturva, käyttötarkoitussidonnaisuus ja tietojen täydellisyysvaatimus, pääsy tietoihin ja vastuu ja oikeusturva. Jos tämän tietosuojakäytännön ja Sveitsin ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -periaatteiden välillä on ristiriita, Sveitsin ja Yhdysvaltain väliset Privacy Shield -periaatteet ovat etusijalla. Jos haluat lisätietoja Sveitsin ja Yhdysvaltain välisestä Privacy Shield -ohjelmasta tai tarkastella sertifiointisivuamme, siirry osoitteeseen https://www.privacyshield.gov/list (käytä ”Advanced”-painiketta ja valitse kohdasta ”Program” vaihtoehto ”Swiss-U.S. Privacy Shield”).

Sveitsin ja Yhdysvaltain välisten Privacy Shield -periaatteiden mukaisesti Dexcom sitoutuu ratkaisemaan valitukset, jotka koskevat omaa yksityisyyttäsi ja suorittamaamme henkilötietojesi keräämistä tai käyttöä. Sveitsin kansalaisten, joilla on tätä tietosuojakäytäntöä koskevia kysymyksiä tai valituksia, tulee ensin ottaa yhteyttä Dexcomin tietosuojavastaavaan alla olevan yhteystietoluettelon tietojen mukaisesti. Dexcom on lisäksi sitoutunut välittämään ratkaisemattomat tietosuojavalitukset Sveitsin ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -ohjelman periaatteiden mukaisesti vaihtoehtoiselle ja voittoa tavoittelemattomalle kiistojen ratkaisuun erikoistuneelle BBB EU/CH PRIVACY SHIELD -järjestölle, joka sijaitsee Yhdysvalloissa ja jonka toiminnasta vastaa Council of Better Business Bureaus. Jos et saa kohtuullisessa ajassa valituksesi kuittausta tai jos valitustasi ei käsitellä sinua tyydyttävällä tavalla, katso lisätietoja osoitteesta www.bbb.org/EU-privacy-shield/for-eu-consumers/, jossa voit myös tehdä valituksen.

Jos haluat lisätietoja koskien Privacy Shield -periaatteita Ilmoitus, Valinta, Vastuu tietojen luovuttamisesta eteenpäin, Tietoturva, Käyttötarkoitussidonnaisuus ja tietojen täydellisyysvaatimus, Pääsy tietoihin ja Vastuu ja oikeusturva, katso edeltä Privacy Shield -ohjelman osio (EU-US), joka koskee soveltuvin osin myös Sveitsin ja Yhdysvaltain välistä Privacy Shield -ohjelmaa.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi vain rajoitetun ajan, joka tarvitaan edellä mainittujen käsittelytarkoitusten toteuttamiseen. Tämän ajanjakson jälkeen henkilötietosi hävitetään. Jos käsittelemme henkilötietojasi suostumuksellasi, säilytämme henkilötietojasi rajoitetun ajan, joka tarvitaan käsittelytarkoitusten toteuttamiseen.

Kun solmimme kanssasi sopimuksen, säilytämme tietojasi sopimuskautesi ajan ja sallitussa laajuudessa kyseisen sopimuskauden jälkeen niin pitkään kuin on tarpeen tässä ilmoituksessa mainittujen käyttötarkoitusten suorittamiseksi. Säilytysjakson määrittämisessä käytetään kriteereinä lakisääteisiä ja sopimuksellisia vaatimuksia, yhteistyösuhteemme luonnetta, kyseessä olevien tietojen luonnetta ja teknisiä velvoitteita. Lainsäädäntö saattaa vaatia meitä säilyttämään joitakin tietoja määrätyn ajanjakson verran.

Kun käsittelemme henkilötietoja markkinointitarkoituksiin tai suostumuksellasi, käsittelemme tietoja siihen asti, kunnes pyydät meitä lopettamaan ja lyhyen aikaa sen jälkeen (jotta voimme toteuttaa pyyntösi). Huomioimme myös sen, että olet pyytänyt meitä olemaan lähettämättä sinulle suoramarkkinointimateriaalia tai olemaan käsittelemättä tietojasi niin, että voimme noudattaa pyyntöäsi vastaisuudessa.

Muissa tapauksissa saatamme säilyttää tietoja sopivan ajan sen jälkeen, kun suhteemme sinuun päättyy, suojataksemme suhteen oikeudellisilta vaatimuksilta tai hallinnoidaksemme sen liiketoimintaa.

Henkilöstöhallinnon tiedot

Jos et saa kohtuullisessa ajassa valituksesi kuittausta tai jos Dexcom ei käsittele valitustasi sinua tyydyttävällä tavalla ja kyselyysi tai valitukseesi liittyy eurooppalaisia henkilötietoja, valitustasi saattaa tutkia riippumaton vastuumekanismi: EU- tai ETA-alueen kansalaisten tapauksessa paneeli (”tietosuojaviranomaispaneeli”), jonka ovat perustaneet EU:n tietosuojaviranomaiset (”tietosuojaviranomaiset”) ja Sveitsin kansalaisten tapauksessa Sveitsin liittovaltion tietosuoja- ja IT-komissaari (”Sveitsin liittovaltion tietosuoja- ja IT-komissaari”). Toimiaksesi näin sinun tulee ottaa yhteyttä valtiolliseen tai kansalliseen tietosuojasta vastaavaan viranomaiseen oman työpaikkasi lainkäyttöalueella. Dexcom suostuu tekemään yhteistyötä relevanttien kansallisten tietosuojaviranomaisten kanssa ja noudattamaan tietosuojaviranomaispaneelin ja Sveitsin liittovaltion tietosuoja- ja IT-komissaarin päätöksiä.

Muutokset

Saatamme muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä julkaisemalla uuden version tästä tietosuojakäytännöstä osoitteessawww.dexcom.com/privacy-policy. Kun päivitämme tätä tietosuojakäytäntöä, päivitämme tämän sivun yläosassa olevan tekstin ilmoittamaan päivämäärän, jolloin tämä käytäntö viimeksi päivitettiin. Soveltuvan lain sallimassa enimmäislaajuudessa kaikki muutokset astuvat voimaan, kun julkaisemme päivitetyn käytännön verkkosivustollamme ja oma tuotteiden ja palveluiden käyttösi, joka tapahtuu näiden muutosten jälkeen, tarkoittaa sitä, että hyväksyt päivitetyn käytännön. Joissakin tapauksissa voimme myös aktiivisesti ilmoittaa sinulle tietyistä tietojen käsittelytoimista tai merkittävistä muutoksista tähän ilmoitukseen soveltuvan lain vaatimusten mukaan.

Jos et hyväksy jotakin muutosta, voit lopettaa käyttäjätilisi edellä esitetyllä tavalla ja voit päättää olla luovuttamatta lisää henkilötietoja. Kun sovellettava laki edellyttää suostumustasi tiettyä tämän tietosuojakäytännön muutosta koskien, johon olet aiemmin antanut suostumuksesi, tällainen muutos ei koske sinua, ennen kuin olet antanut siihen suostumuksesi.

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä tai haluat olla vastaanottamatta tarjouksia toimi seuraavasti: (1) lähetä meille sähköpostia osoitteella privacy@dexcom.com tai (2) kirjoita meille (ja liitä mukaan sähköpostiosoitteesi) seuraavaan osoitteeseen:

Dexcom, Inc.
ATTN.: Privacy Officer
6340 Sequence Drive
San Diego, CA 92121, USA

Sähköpostiviestintä ei ole aina suojattua, joten älä sisällytä luottokorttitietojasi tai luottamuksellisia tietojasi meille lähettämiisi sähköpostiviesteihin.

Jos sinulla on huolenaiheita, joita emme kykene ratkaisemaan, sinulla on myös oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaisille. Asiaankuuluva tietosuojaviranomainen on valvontataho samassa maassa kuin missä rekisterinpitäjäsi toimii.

Versio

Tämä tietosuojakäytäntö on päivätty 25. toukokuuta 2018.

DCP-000011 rev002