error fb Gplus IN twitter down-arrow Email Phone Check-Mark padlock circle_arrow minus plus play_btn close Clipboard_Icon Shopping-Cart_Icon Speech_Bubble_Icon Stethoscope_Icon pharmacists menu left-arrow right-arrow facebook search cart


DEXCOM PERSONVERNPOLICY

GJELDER fra 1. januar 2020

For å få en tidligere versjon av personvernpolicyen vår, kan du kontakte oss på privacy@dexcom.com.

INNLEDNING

Hos Dexcom, Inc. og tilknyttede selskaper, vil vi ivareta ditt personvern og bestreber oss på å beskytte informasjonen din i samsvar med alle gjeldende lover for personvern og databeskyttelse globalt, inkludert og uten begrensning til EUs personvernforordning (EU) 2016/679 ("GDPR"). Denne personvernpolicyen beskriver personopplysningene som beskyttes i henhold til gjeldende lovgivning for personvern og databeskyttelse, som vi samler inn eller behandler eller som kan identifisere deg når du bruker våre produkter, tjenester eller nettsteder, og hvordan og hvorfor vi samler inn eller behandler den. "Personopplysninger" inkluderer stedsinformasjon, kontoinformasjon, ordreinformasjon, helsedata og annen bruksinformasjon, kommunikasjonsinformasjon, tredjepartsinformasjon, tredjeparts nettstedsinformasjon, avledet informasjon og annen identifiserende informasjon (som definert nedenfor).

Når det refereres til "Dexcom", "vi", "vår" og "oss", mener vi Dexcom-foretaket som leverer produktene og tjenestene (som definert nedenfor) til deg under betingelsene til de respektive produktene og tjenestene, og som dermed fungerer som dataansvarlig med hensyn til din personlige informasjon som samles inn eller behandles i forbindelse med slike produkter og tjenester; eller det tilknyttede selskapet din personlige informasjon lovlig er utlevert til i samsvar med denne personvernpolicyen. Denne personvernpolicyen beskriver også dine rettigheter, hvordan du utøver slike rettigheter og hvordan du kan kontakte oss.

Våre produkter og tjenester inkluderer nettstedene våre (inkludert nettbutikken vår), vår programvare (inkludert våre mobilapper som G6-appen, G5-appen og CLARITY-appen), Dexcom G6® CGM-systemet, Dexcom G5® CGM-systemet, CLARITY og STUDIO (samlet kalt "Produkter og tjenester").

Vi definerer ulike begreper i hele denne personvernpolicyen for å gjøre den lettere å forstå. Disse definerte begrepene inkluderer:

  • Tilknyttede selskaper viser til selskaper som er eid av DexCom, Inc., og som for tiden omfatter følgende:
    DexCom International Ltd.
    DexCom Philippines, Inc.
    DexCom Canada Co.
    DexCom (UK) Ltd.
    DexCom (UK) Intermediate Holdings Ltd.
    DexCom (UK) Operating Ltd.
    DexCom (UK) Distribution Ltd.
    DexCom Sweden AB
    DexCom Deutschland GmbH
    DexCom Suisse GmbH
    Nintamed Handels GmbH

Vær oppmerksom på at tredjeparts nettsteder, applikasjoner eller andre elementer som det lenkes til på våre nettsteder eller i våre produkter eller tjenester, er underlagt tredjeparts bruksvilkår og personvernpolicyer, som vi oppfordrer deg til å lese gjennom. Vi kan ikke holdes ansvarlige for informasjonen på noen av disse nettstedene, applikasjonene eller andre elementer.

HVA, NÅR OG HVORFOR VI SAMLER INN OG BEHANDLER PERSONOPPLYSNINGENE DINE

Vi kan samle inn og behandle personopplysningene dine som beskrevet nedenfor. Hvis du bor i USA, kan du se vår erklæring om personvernpraksis på https://www.dexcom.com/notice-of-privacy-practices.

Vi kan samle inn og behandle:

  • Nettstedsinformasjon, som er informasjon du legger inn, eller på annen måte knyttes til ditt besøk og som kan utgjøre personopplysninger, på våre nettsteder. Nettstedsinformasjon inkluderer uten begrensning informasjon om enhetene, appene, Internett-tjenesten, IP-adressen og nettlesere du bruker når du besøker nettstedet vårt; din nettleseratferd, for eksempel nettstedene du besøker før og etter at du har besøkt nettstedene våre, aktivitetene på nettstedet vårt, inkludert sidene du går inn på, hvor lenge du er inne på dem, produktbeskrivelser som er lest, skjemaer som er sendt inn, videoer som er sett, innholdet i handlekurven og klikk på sidene våre; og passordene, sikkerhetssvarene og brukerpreferansene du oppgir til oss. Nettstedsinformasjon omfatter ikke kontoinformasjon, kommunikasjonsinformasjon eller ordreinformasjon (beskrevet nedenfor).
    NÅR Vi kan samle inn nettstedsinformasjon når du går inn på nettstedene våre (inkludert nettbutikken vår).
    HVORFOR Vi samler inn og behandler nettstedsinformasjon for å:
    • Tilpasse opplevelsen når du besøker eller bruker nettstedene våre;
    • Drifte og administrere virksomheten vår (inkludert utvikling, vedlikehold og støtte for produkter og tjenester);
    • Gi deg markedsføringsinformasjon og annen informasjon om våre produkter og tjenester som vi tror kan interessere deg (hvis du ikke har valgt bort markedsføring eller, hvor en bekreftende avkrysning er påkrevd i henhold til gjeldende lov, du har bekreftet at du vil motta markedsføringsinformasjon);
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.
  • Kontoinformasjon, som viser til personopplysninger tilknyttet Dexcom-kontoen din. Kontoinformasjon kan inneholde kontaktinformasjonen din, som navn, fakturerings- og leveringsadresse, telefonnummer og e-postadresse, ditt Dexcom-brukernavn og -passord, fødselsdato og -sted, kjønn, graviditetsstatus; ansettelsesinformasjon og helseinformasjon. Kontoinformasjon inkluderer også kontaktinformasjon, brukernavn og helseinformasjon til personer med konto som er opprettet på forespørsel av deg.
    NÅR Vi kan samle inn og behandle kontoinformasjon når du oppretter en Dexcom-konto, eller når vi oppretter en konto for deg på din forespørsel.
    HVORFOR Vi samler inn og behandler kontoinformasjon for å:
    • Opprette og administrere Dexcom-kontoen og Dexcom-produktene og -tjenestene;
    • Opprette, gjennomføre og opprettholde en kontrakt med deg;
    • Gi deg markedsføringsinformasjon og annen informasjon om produktene og tjenestene våre som vi tror kan interessere deg (hvis du ikke har valgt bort markedsføring eller, hvor en bekreftende avkrysning er påkrevd i henhold til gjeldende lov, du har bekreftet at du vil motta markedsføringsinformasjon);
    • Sende deg spørreundersøkelser der det er tillatt i henhold til gjeldende lov;
    • Behandle og adressere kommunikasjonsinformasjon (som definert nedenfor) som nødvendig, basert på kommunikasjon fra deg;
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.
  • Ordreinformasjon, som viser til personopplysninger knyttet til din bestilling fra eller betaling til oss for Dexcom-produkter eller -tjenester. Ordreinformasjon inkluderer kontaktinformasjonen din som navn, leverings- og faktureringsadresse(r), telefonnummer og e-postadresse, Dexcom-brukernavn og -passord, fødselsdato og -sted, kjønn, graviditetsstatus, ansettelsesinformasjon, økonomisk informasjon, helseforsikringsinformasjon, og identifikasjonsnumre tilknyttet Dexcom-produktene eller -tjenestene dine (inkludert serienummeret som er tilknyttet en mottaker og sender som blir gitt til deg eller den du opptrer på vegne av). Ordreinformasjon inkluderer også brukernavn og helseinformasjon til personer du bestiller eller betaler på vegne av.
    NÅR Vi kan samle inn og behandle ordreinformasjon når du bestiller eller betaler for våre produkter eller tjenester.
    HVORFOR Vi samler inn og behandler ordreinformasjon for å:
    • Motta og behandle ordrene dine (inkludert forsendelse av ordren) og betaling for slike ordrer;
    • Opprette, gjennomføre og opprettholde en kontrakt med deg;
    • Gi deg markedsføringsinformasjon og annen informasjon om produktene og tjenestene våre som vi tror kan interessere deg (hvis du ikke har valgt bort markedsføring eller, hvor en bekreftende avkrysning er påkrevd i henhold til gjeldende lov, du har bekreftet at du vil motta markedsføringsinformasjon);
    • Sende deg spørreundersøkelser der det er tillatt i henhold til gjeldende lov;
    • Behandle kommunikasjonsinformasjon (som definert nedenfor) som nødvendig, basert på kommunikasjon fra deg;
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.
  • Helsedata og annen bruksinformasjon, som viser til personligopplysninger knyttet til din bruk av våre produkter eller tjenester, inkludert produktene og tjenestene som er tilgjengelige på våre nettsteder, for eksempel en Clarity-konto du bruker via en nettleser, og som kan utgjøre personopplysninger. Bruksinformasjon inkluderer helseopplysningene dine som genereres fra din bruk av produktene eller tjenestene våre, som glukosemålinger, dato, klokkeslett og enhetsidentifikator tilknyttet glukosemålingen, terskelverdier du legger inn i Dexcom-tjenester eller -apper og varsler utløst av sådan terskelverdier. Den inkluderer også kontaktinformasjon fra personer du har valgt for å motta helseopplysningene dine gjennom funksjonaliteten til et Dexcom-produkt eller -tjeneste (se informasjon nedenfor om hvordan vi deler informasjon med dine valgte mottakere, kontaktinformasjon, informasjon om enhetene, Internett-tjeneste, IP-adresse og nettlesere som du bruker for å få tilgang til og bruke våre produkter og tjenester, informasjon om innstillingene dine og aktivitetene dine knyttet til din bruk av produktene og tjenestene våre (f.eks. hvor ofte du bruker tjenestene våre og brukerpreferansene dine), brukernavn, passord, sikkerhetssvar, og posisjonsdata du legger inn i våre produkter og tjenester, og informasjon knyttet til din visning av video tilgjengelig i tjenestene våre, skjemaer som du sender elektronisk gjennom tjenestene våre, inkludert hvilken som helst Dexcom Warriors-applikasjon du sender inn. Bruksinformasjon inkluderer også brukernavn og helseinformasjon til personer du bestiller eller betaler på vegne av.
    NÅR Vi kan samle inn og behandle bruksinformasjon når du går inn på eller bruker produktene eller tjenestene våre, inkludert de du besøker via nettsidene våre.
    HVORFOR Vi samler inn og behandler bruksinformasjon for å:
    • Levere Dexcom-produkter og -tjenester som du har bestilt eller på annen måte bedt om;
    • Opprette, gjennomføre og opprettholde en kontrakt med deg;
    • Gi teknisk støtte etter forespørsel fra deg for Dexcom-produkter og -tjenester;
    • Gi deg markedsføringsinformasjon og annen informasjon om produktene og tjenestene våre som vi tror kan interessere deg (hvis du ikke har valgt bort markedsføring eller, hvor en bekreftende avkrysning er påkrevd i henhold til gjeldende lov, du har bekreftet at du vil motta markedsføringsinformasjon);
    • Sende deg spørreundersøkelser der det er tillatt i henhold til gjeldende lov;
    • Behandle og adressere kommunikasjonsinformasjon (som definert nedenfor) som nødvendig, basert på kommunikasjon fra deg;
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.
  • Kommunikasjonsinformasjon, som viser til all informasjon du kommuniserer til oss på hvilken som helst måte, direkte eller indirekte, og som kan være personopplysninger. Kommunikasjonsinformasjon inkluderer innholdet i kommunikasjonen din til oss sammen med eventuelle tilknyttede metadata. Kommunikasjonsinformasjon kan inkludere kontaktinformasjon, økonomisk informasjon og helseinformasjon.
    NÅR Vi kan samle inn og behandle kommunikasjonsinformasjon når du kommer med spørsmål, ber om informasjon om produktene og tjenestene våre, sender inn en klage til oss, søker kundestøtte fra oss eller på annen måte kommuniserer med oss.
    HVORFOR Vi samler inn og behandler kommunikasjonsinformasjon for å:
    • Svare på kommunikasjonen din, inkludert å handle responsivt;
    • Gi deg markedsføringsinformasjon og annen informasjon om produktene og tjenestene våre som vi tror kan interessere deg (hvis du ikke har valgt bort markedsføring eller, hvor en bekreftende avkrysning er påkrevd i henhold til gjeldende lov, du har bekreftet at du vil motta markedsføringsinformasjon);
    • Sende deg spørreundersøkelser der det er tillatt i henhold til gjeldende lov;
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.
  • Tredjepartsinformasjon, som viser til alle personligopplysninger om deg som blir overlevert til oss av en tredjepart som du har gitt fullmakt til. Tredjepartsinformasjon kan inkludere kontaktinformasjon og helseinformasjon.
    NÅR Vi kan samle inn og behandle tredjepartsinformasjon når du utpeker enkeltpersoner eller foretak som du vil dele personopplysningene dine med, ved integrering av et tredjepartsprodukt i programvaren vår, integrering av våre produkter i en tredjepartsprogramvare, eller på annen måte autoriserer tredjepartsdatatjenester for å overlevere informasjon om deg.
    HVORFOR Vi samler inn og behandler tredjepartsinformasjon for å:
    • Opprette, gjennomføre og opprettholde en kontrakt med deg;
    • Tilby deg Dexcom-produkter eller -tjenester som integrerer tredjepartsprodukter og -tjenester støttet av Dexcom og valgt av deg;
    • Gi deg markedsføringsinformasjon og annen informasjon om produktene og tjenestene våre som vi tror kan interessere deg (hvis du ikke har valgt bort markedsføring eller, hvor en bekreftende avkrysning er påkrevd i henhold til gjeldende lov, du har bekreftet at du vil motta markedsføringsinformasjon);
    • Sende deg spørreundersøkelser der det er tillatt i henhold til gjeldende lov;
    • Drifte og administrere virksomheten vår (inkludert utvikling, vedlikehold og støtte for produkter og tjenester);
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.
  • Tredjeparts nettstedsinformasjon, som omfatter alle personopplysninger tilknyttet din aktivitet på tredjepartsnettsteder som du går inn på via våre nettsteder eller programvare.
    NÅR Vi kan samle inn og behandle informasjon om aktiviteten din på et tredjeparts nettsted (inkludert sidene du besøker, aktiviteten din på disse sidene og kjøpene dine eller andre transaksjoner med disse tredjepartene) når du åpner et tredjepartsnettsted ved å klikke på en lenke eller en annonse som befinner seg på et Dexcom-nettsted eller -programvare.
    HVORFOR Vi samler inn og behandler tredjeparts nettstedsinformasjon for å:
    • Gi deg markedsføringsinformasjon og annen informasjon om produktene og tjenestene våre som vi tror kan interessere deg (hvis du ikke har valgt bort markedsføring eller, hvor en bekreftende avkrysning er påkrevd i henhold til gjeldende lov, du har bekreftet at du vil motta markedsføringsinformasjon);
    • Administrere virksomheten vår (herunder produktutvikling) så langt bruk av personopplysninger er tillatt for dette formålet i henhold til gjeldende databeskyttelseslover, inkludert å innhente ditt samtykke der det kreves i henhold til loven;
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.
  • Avledet informasjon, som viser til informasjon som vi oppretter ved å kombinere og/eller analysere noe av eller all informasjon som beskrevet ovenfor, og som kan omfatte personopplysninger.
    NÅR Vi kan samle inn og behandle avledet informasjon når du har utført noen av aktivitetene som er beskrevet ovenfor.
    HVORFOR Vi samler inn og behandler avledet informasjon for å:
    • Opprette, gjennomføre og opprettholde en kontrakt med deg;
    • Gi deg markedsføringsinformasjon og annen informasjon om produktene og tjenestene våre som vi tror kan interessere deg (hvis du ikke har valgt bort markedsføring eller, hvor en bekreftende avkrysning er påkrevd i henhold til gjeldende lov, du har bekreftet at du vil motta markedsføringsinformasjon);
    • Sende deg spørreundersøkelser der det er tillatt i henhold til gjeldende lov;
    • Drifte og administrere virksomheten vår (herunder utvikling, vedlikehold og støtte for produktene og tjenestene våre), så langt bruk av personopplysninger er tillatt for dette formålet i henhold til gjeldende databeskyttelseslover, inkludert å innhente ditt samtykke der det kreves i henhold til loven;
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.
  • Ikke-identifiserende informasjon, som viser til informasjon som ikke avslører identiteten din, som ikke kan brukes til å identifisere eller spore deg, og således ikke er beskyttet som personopplysninger i henhold til gjeldende lov.
    NÅR Vi kan samle inn og bruke ikke-identifiserende informasjon for ethvert formål i den grad det er tillatt i henhold til gjeldende lov når du samhandler med oss på noen som helst måte. Hvis vi er pålagt å behandle ikke-identifiserende informasjon som personopplysninger i henhold til gjeldende lov, kan vi bruke den til de samme formålene for bruk og utlevering av personopplysninger.
    HVORFOR Vi samler inn og behandler ikke-identifiserende informasjon for å oppnå våre legitime forretningsformål, drifte, administrere og promotere virksomheten vår (inkludert utvikling, vedlikehold og støtte for våre produkter og tjenester).
  • Annen identifiserende informasjon. Annen identifiserende informasjon viser til informasjon som identifiserer deg eller som kan brukes til å identifisere deg, som ikke er oppført ovenfor, og blir samlet inn i henhold til ditt samtykke eller på annen måte i samsvar med gjeldende lov.
    NÅR Vi kan samle inn og behandle annen identifiserende informasjon i andre fremtidige sammenhenger.
    HVORFOR Vi samler inn og behandler annen identifiserende informasjon for formålene identifisert i fremleggingen og informasjonen som vi vil gi deg før vi innhenter ditt samtykke, eller på annen måte behandler slik annen informasjon i samsvar med gjeldende lov.

    Annen identifiserende informasjon som du oppgir etter at du har gitt ditt samtykke, vil bli behandlet for formålene som er skissert i samtykket. Vi vil også behandle slik annen identifiserende informasjon etter behov for å overholde gjeldende lov og for å etablere, utøve eller forsvare rettskrav og rettigheter.

HVORDAN VI SAMLER INN PERSONOPPLYSNINGER OM DEG

DIREKTE FRA DEG.

Vi og tjenesteleverandører som handler på våre vegne, samler inn personopplysninger om deg når du gir dem direkte til oss. Du kan for eksempel oppgi personopplysninger til oss når du kommuniserer med oss på noen måte, bestiller våre produkter eller tjenester, betaler for våre produkter eller tjenester, oppretter en konto hos oss, bruker våre produkter eller tjenester (inkludert Clarity), fyller ut skjemaer på nettstedene våre, søker kundestøtte fra oss i tilknytning til våre produkter eller tjenester, sender inn spørsmål eller klager til oss, og på annen måte oppgir personopplysninger om deg.

FRA TREDJEPARTER DU GIR FULLMAKT.

Vi samler inn personopplysninger om deg fra tredjeparter når du har gitt sådan tredjeparter fullmakt til å utlevere den til oss. Vi samler for eksempel inn informasjon om deg fra tredjeparter når du integrerer et tredjepartsprodukt i programvaren vår, integrerer våre produkter i en tredjepartsprogramvare, eller på annen måte gir en tredjeparts datatjeneste fullmakt til å utlevere informasjon om deg til oss. Vi samler også inn personopplysninger om deg fra tredjeparter som er vert for sosiale medier som vi administrerer, så langt dette er gjort basert på ditt samtykke eller på annen måte i tråd med gjeldende databeskyttelseslover.

DIREKTE FRA DEG GJENNOM INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES) OG ANNEN TEKNOLOGI.

Vi samler også inn personopplysninger om deg når du bruker våre produkter eller tjenester med den hensikt å kunne levere funksjonaliteten for våre produkter og tjenester, for å gjenkjenne deg på tvers av enheter når du bruker våre produkter og tjenester, så sant dette er berettiget i henhold til gjeldende databeskyttelseslover, for våre legitime forretningsformål. Sådan legitime forretningsformål inkluderer evaluering av informasjon om bruken av våre produkter og tjenester og identifisering av trender, utvikling eller forbedring av våre produkter og tjenester, gi en opplevelse som er tilpasset deg når du bruker våre produkter og tjenester, utføre visse sikkerhetskontroller, og identifisere annonsene og tilbudene vi tror kan være av interesse for deg, slik at vi kan vise dem til deg når du bruker våre produkter og tjenester.

Sporingsteknologien vi bruker inkluderer informasjonskapsler (cookies), nettsignaler, enhetsidentifikatorer og piksler. Våre tredjepartspartnere, for eksempel analysepartnere og annonseringspartnere, kan bruke sådan teknologi til å samle inn informasjon om dine nettaktiviteter over tid og på tvers av forskjellige tjenester, i den grad det er tillatt i henhold til gjeldende databeskyttelseslover. I den grad det er tillatt i henhold til gjeldende databeskyttelseslover, kan vi også kombinere denne informasjonen med annen informasjon som vi samler inn om deg. Hvis du er bosatt i EØS-området eller et annet land som krever uttrykkelig samtykke for bruk av visse typer informasjonskapsler (cookies) og lignende teknologi og/eller informasjon innhentet ved bruk av informasjonskapsler (cookies) eller lignende teknologi, vil vi overholde slike krav til samtykke.

Vi kan bruke følgende teknologier. Hvis du er bosatt i EØS-området, ber vi deg se våre retningslinjer for informasjonskapsler (cookies) https://www.dexcom.com/en-IE/cookie-policy for ytterligere informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler (cookies) og annen teknologi.

  • Informasjonskapsler (cookies): Informasjonskapsler er filer som vi eller tjenesteleverandørene våre (inkludert tjenesteleverandører for annonsering og analyse) lagrer direkte i minnet (for midlertidige informasjonskapsler) eller harddisken (for faste informasjonskapsler) på enheten du bruker for å gå inn på eller bruke våre nettsteder og tjenester. Midlertidige informasjonskapsler blir automatisk slettet når du lukker nettøkten, mens faste informasjonskapsler blir liggende igjen etter at du har avsluttet nettøkten. Vi kan bruke informasjonskapsler for å samle inn informasjon som IP-adresser, passord, nettlesertype og -aktivitet, din aktivitet på våre nettsteder eller tjenester og relativ tid og varighet av slik aktivitet, sikkerhetssvar oppgitt til oss, handlekurvdata, brukerpreferanser og posisjonsdata. Informasjonskapsler samler også inn anonymiserte data i henhold til trafikken på våre nettsteder eller tjenester.

    Hvis du ikke ønsker at informasjon samles inn gjennom bruk av informasjonskapsler, er det enkelt å endre dette i de fleste nettlesere, der du kan nekte å motta informasjonskapsler automatisk eller få valget mellom å nekte eller godta nedlasting av bestemte informasjonskapsler til datamaskinen fra et bestemt nettsted. Du kan også gå til http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html for mer informasjon. Hvis du nekter for nedlasting av disse informasjonskapslene, kan du imidlertid oppleve problemer ved bruken av produktene og tjenestene. Vi kan for eksempel kanskje ikke gjenkjenne datamaskinen din, og du må kanskje logge på hver gang du besøker nettstedet. For å unngå enhver tvil, vil alternativet å nekte aksept av informasjonskapsler i nettleserinnstillingene bety at vi ikke bruker informasjonskapsler uten ditt samtykke der slikt samtykke er påkrevd i henhold til gjeldende lov.

    Vær oppmerksom på at noen nettlesere har innlemmet DNT-funksjoner (Do Not Track, eller ingen sporing) som sender et signal til nettstedene du besøker for å indikere at du ikke ønsker å bli sporet, og vi har ikke muligheten til å gjenkjenne eller respektere nettleserens DNT eller lignende signaler på nåværende tidspunkt.
  • Analyse: Vi kan bruke tredjeparts analysetjenester, som Google Analytics, i forbindelse med våre produkter og tjenester. Slike tredjepartstjenester kan kanskje bruke informasjonskapsler og lignende teknologi til å samle inn og analysere informasjon om bruk av produktene og tjenestene, og rapportere om aktiviteter og trender. Slike tjenester kan også kanskje samle inn informasjon om bruken av andre nettsteder, apper og elektroniske tjenester. For mer informasjon om Google Analytics, kan du gå til https://policies.google.com/technologies/partner-sites. Et nettlesertillegg for å deaktivere Google Analytics kan lastes ned på https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Vi vil ikke gjennomføre slike aktiviteter uten ditt samtykke der et slikt samtykke er påkrevd i henhold til gjeldende lov.
  • Nettsignaler, pikselmerker eller gjennomsiktige GIF-bilder Sporing og annen behandling av aktivitetene dine på våre tjenester, nettsteder og e-postmeldinger du sender, mottar eller leser via tjenestene og nettstedene våre. Videre kan de brukes til å måle suksessen til markedsføringskampanjene våre, og kompilere statistikk om bruks- og responsfrekvens. Vi vil ikke gjennomføre slike aktiviteter uten ditt samtykke der et slikt samtykke er påkrevd i henhold til gjeldende lov.
  • Enhets- og tilkoblingsinformasjon viser til informasjon som vi eller tjenesteleverandørene våre (som definert nedenfor) samler inn om datamaskinen, telefonen, nettbrettet eller andre enheter du bruker i tilgangen til våre tjenester og nettsteder. Denne informasjonen inkluderer tilkoblingen din og innstillingene dine når du samhandler med våre tjenester og nettsteder, sammen med informasjon om operativsystem, nettlesertype, IP-adresse, nettadresser til nettsteder du besøkte før du besøkte våre nettsteder, nettadresser til nettsteder du besøker etter at du har besøkt våre nettsteder, enhetsidentifikatorer og krasjdata. Vi kan bruke IP-adressen din til blant annet å beregne posisjonen din. Vi vil ikke gjennomføre slike aktiviteter uten ditt samtykke der et slikt samtykke er påkrevd i henhold til gjeldende lov.

JURIDISK GRUNNLAG FOR BEHANDLING

Vi må eventuelt oppbevare, behandle og overføre personopplysningene dine, men vil gjøre det utelukkende for legitime forretningsformål i samsvar med gjeldende lover, forskrifter og retningslinjer. Vi vil bare utlevere personopplysningene dine hvis det er nødvendig til vedkommende som er autorisert til å bruke dem til disse formålene.

Vi behandler personopplysninger som beskrevet ovenfor for følgende formål:

  • Etter behov for å etablere, utføre, vedlikeholde eller avslutte et kontraktsforhold med deg, og for å gjøre det mulig for oss å administrere kontoen din og Dexcom-produkter og -tjenester som er relevante for deg.
  • Ved behov for å drive virksomheten vår og oppnå våre legitime forretningsinteresser, og der våre interesser ikke overstyres av dine databeskyttelsesrettigheter, der det gjelder. Hvis du trenger ytterligere informasjon om våre legitime forretningsinteresser, kan du kontakte oss via informasjonen nedenfor.
  • Overholdelse av gjeldende lover og beskyttelse av våre legitime forretningsinteresser, juridiske rettigheter og forpliktelser.
  • Der du har gitt ditt samtykke.

HVORDAN VI DELER PERSONOPPLYSNINGER VI SAMLER INN

De fleste personopplysninger vil forbli hos oss, men vi kan dele personopplysningene dine til de formålene som er beskrevet ovenfor med følgende mottakere, og i alle tilfeller i samsvar med gjeldende personvern- og databeskyttelseslover. Hvis du er bosatt i USA, kan du se vår personvernpolicy https://www.dexcom.com/notice-of-privacy-practices for ytterligere informasjon om hvordan vi deler din beskyttede helseinformasjon.

Vi deler informasjonen vi samler inn og behandler med:

  • Utpekte mottakere. Personer eller foretak som du utpeker eller instruerer oss om å dele personopplysningene dine med. Utpekte mottakere er ikke tjenesteleverandører (som definert over), og inkluderer:
  • Følgere. Personer eller foretak som du utpeker som "Følgere" i våre produkter og tjenester.
  • Tredjepartsintegrasjoner. Produkter eller tjenester fra tredjeparter som du velger å integrere i våre produkter og tjenester, inkludert tilkoblede insulinpenner eller -pumper.
  • Andre tredjepartsprodukter eller tjenester. Produkter eller tjenester fra tredjeparter som du velger å bruke eller på annen måte integrere våre produkter og tjenester i, eller dataene som er generert fra våre produkter og tjenester, inkludert helseapplikasjoner fra tredjeparter.
  • Andre tredjeparter du utpeker. Tredjeparter, inkludert helsepersonell, som du ellers utpeker.

    Du er selv ansvarlig for å velge dine utpekte mottakere og gi oss nøyaktig informasjon for dine utpekte mottakere. Vi verifiserer ikke nøyaktigheten opplysningene du oppgir om dine utpekte mottakere.

    Når du har opprettet en utpekt mottaker, deler vi personopplysningene dine med den utpekte mottakeren frem til du avslutter forholdet. Vi har ingen kontroll over hva den utpekte mottakeren gjør med personopplysningene dine. Hvis din utpekte mottaker er et foretak, bør du lese gjennom den utpekte mottakerens tjenestevilkår, personvernpolicyer og andre bestemmelser på den utpekte mottakerens nettsted og tjenester, om hvordan de berører din personlige informasjon som blir overført til en sådan utpekt mottaker, før du velger å dele noen av personopplysningene dine med en utpekt mottaker. Hvis din utpekte mottaker deler personopplysningene dine med oss, gjelder denne personvernpolicyen med hensyn til vår praksis.

    Vær oppmerksom på at når du legger til en "Følger" som en utpekt mottaker, kan personen videresende invitasjonen til en annen person som kan godta invitasjonen og begynne å motta personopplysningene dine. Ikke legg til noen personer eller foretak som en "følger", med mindre du stoler på vedkommende person eller foretak, da vi ikke er ansvarlige for eller kan kontrollere hva følgeren gjør med personopplysningene eller invitasjonen din.

    HVORFOR Hvis du har utpekte mottakere, vil vi dele personopplysningene dine med de utpekte mottakerne ved å bruke informasjonen du har oppgitt for de utpekte mottakerne, henholdsvis for å:
    • Levere våre produkter og tjenester til deg som du ber om, inkludert funksjonalitet som integrerer tredjepartsprodukter og -tjenester;
    • Opprette, gjennomføre og opprettholde en kontrakt med deg;
    • Imøtekomme din forespørsel om å dele personopplysningene dine;
    • Oppfylle formålene som er spesifikt identifisert i eventuelle samtykker du gir oss;
    • Svare på kommunikasjonsinformasjonen din (som definert over) som du sender til oss gjennom distributører
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.
  • Tilknyttede selskaper, som definert i punktet "Innledning" ovenfor. Disse foretakene er rettslig forpliktet til å sikre at personopplysninger beskyttes i samsvar med EU-standarder som forklart nedenfor, samt gjeldende lovgivning, reglement og retningslinjer i andre jurisdiksjoner.
    HVORFOR Vi deler personopplysninger med tilknyttede selskaper i den grad det er nødvendig for et av følgende formål, og i alle tilfeller bare i samsvar med gjeldende databeskyttelseslover, inkludert å få ditt samtykke når det er nødvendig:
    • Drifte og administrere virksomheten vår (inkludert utvikling, vedlikehold og støtte for produkter og tjenester);
    • Levere våre produkter og tjenester til deg;
    • Opprette, gjennomføre og opprettholde en kontrakt med deg;
    • Der du har gitt ditt samtykke, spesielt med hensyn til markedsføringskommunikasjon;
    • Sende deg spørreundersøkelser der det er tillatt i henhold til gjeldende lov;
    • Overholde gjeldende lover;
    • Etablere, utøve eller forsvare rettskrav og rettigheter.

    Hvis du befinner deg i Sør-Korea eller Japan, er DexCom Inc. sitt tilknyttede selskap som personopplysninger deles med Dexcom UK Limited, for å:
    • Lagre og analysere data med hensyn til klager relatert til våre enheter;
    • Rapportere til US Food and Drug Administration (FDA); og
    • Opprettholde et register i samsvar med forsvarlig forretningsskikk og gjeldende lover.
  • Tjenesteleverandører, som viser til tredjepartsforetak, forretningspartnere eller andre som leverer tjenester eller utfører funksjoner på våre vegne, slik at vi kan drive og administrere vår virksomhet, inkludert, men ikke begrenset til å levere våre tjenester og produkter til deg. Våre tjenesteleverandører inkluderer foretak som utfører følgende på våre vegne:
    • Markedsføring og spørreundersøkelser;
    • Datahosting, lagring, innhenting og analysetjenester;
    • Administrative funksjoner og prosesser, inkludert, men ikke begrenset til e-posttjenester og frakttjenester;
    • Juridiske funksjoner og prosesser;
    • Kontroll- og samsvarsprosesser; og
    • Bemanningstjenester.

    HVORFOR Vi deler personopplysninger med våre tjenesteleverandører i den grad det er nødvendig for et av følgende formål, og i alle tilfeller bare i samsvar med gjeldende databeskyttelseslover, inkludert å få ditt samtykke når det er nødvendig:
    • Drifte og administrere virksomheten vår (inkludert utvikling, vedlikehold og støtte for produkter og tjenester);
    • Levere våre produkter og tjenester til deg;
    • Opprette, gjennomføre og opprettholde en kontrakt med deg;
    • Der du har gitt ditt samtykke, spesielt med hensyn til markedsføringskommunikasjon;
    • Sende deg spørreundersøkelser der det er tillatt i henhold til gjeldende lov;
    • Overholde gjeldende lover; og
    • Etablere, utøve eller forsvare rettskrav og rettigheter.

    Hvis du befinner deg i Sør-Korea eller Japan, er tjenesteleverandørene våre:
    • Google (Tyskland) for å lagre data i skyen og utføre analyser;
    • SendGrid, Inc. (Storbritannia) for å rute e-poster og kommunikasjon som du oppretter via Clarity.

    Hvis du befinner deg i Australia, samtykker du til at vi bruker personopplysningene dine (inkludert fortrolig informasjon) eller informasjon fra en tredjepart (for eksempel en utpekt mottaker), med det formål å sende anmodninger fra oss, våre tilknyttede selskaper eller tredjeparts tjenesteleverandører som opptrer på vegne av oss. For å velge bort (eller hvis du er i en jurisdiksjon som krever et bekreftende samtykke og du ønsker å tilbakekalle samtykket du har gitt for) anmodninger eller vår deling av personopplysningene dine med tredjeparter for disse formålene, kan du velge å ikke motta sådan anmodninger gjennom avmeldingsfunksjonen som vil være tilgjengelig for deg i hver enkelt anmodning.
  • Offentlige og rettshåndhevende myndigheter, som viser til ethvert gjeldende myndighetsorgan, lovgivende myndighet eller rettshåndhevingsorgan. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, US Food and Drug Administration (FDA), US Department of Health and Human Services (HHS) og tilsynsmyndigheter for helse, medisinsk utstyr og for databeskyttelse i alle jurisdiksjoner der vi driver virksomhet.
    HVORFOR Vi kan være pålagt å utlevere personopplysningene dine som svar på en juridisk anmodning fra offentlige myndigheter, herunder for å oppfylle krav til nasjonal sikkerhet eller rettshåndhevelse, og som kreves av offentlige etater som regulerer medisinsk utstyr i landet der du befinner deg.
  • Domstoler og administrative nemnder, som viser til enhver domstol eller annen nemnd hvor vi kan etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter.
    HVORFOR Vi kan bli pålagt å avsløre personopplysningene dine i en rettssak eller forvaltningsprosess for å overholde gjeldende lover, og for å etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav eller rettigheter.
  • BBB National Programs, Inc., som er en ideell organisasjon med base i USA, og som driver den uavhengige tvisteløsningsmekanismen referert til som BBB EU Privacy Shield.
    HVORFOR Vi kan dele personopplysninger relatert til aktive Privacy Shield-klager fra EEA eller sveitsiske personer med BBB National Programs, Inc. for å:
    • Svare på kommunikasjonsinformasjonen din (som definert ovenfor)
    • Overholde gjeldende lover; og
    • Etablere, utøve eller forsvare rettskrav og rettigheter.
  • Distributører, som viser til ethvert foretak som vi har opprettet et forhold til for formålet med deres distribusjon av våre produkter og tjenester til deg, og som administrerer, håndterer og betjener kundeforholdet som et slikt foretak har med deg.
    HVORFOR Vi deler personopplysninger med distributørene for å:
    • Lever våre produkter og tjenester til deg gjennom distributørene;
    • Opprette, gjennomføre og opprettholde en kontrakt med deg;
    • Oppfylle formålene som er spesifikt identifisert i eventuelle samtykker du gir oss;
    • Svare på kommunikasjonsinformasjonen din (som definert ovenfor) som du sender til oss gjennom distributører;
    • Overholde gjeldende lov;
    • Etablere, utøve eller forsvare rettskrav og rettigheter; og,
    • For eventuelle andre formål som er skissert i samtykker du gir.

    Hvis du befinner deg i Sør-Korea, er disse distributørene:
    • Huons Co., Ltd. for å være i stand til å administrere, håndtere og betjene kundeforholdet med deg; og,
    • Synex Consulting Ltd. for å være i stand til å utføre forskriftsmessig rapportering.

    Hvis du befinner deg i Japan, er disse distributørene:
    • Terumo Corporation for å være i stand til å administrere, håndtere og betjene kundeforholdet med deg; og,
    • Cobridge Co., Ltd. for å være i stand til å utføre forskriftsmessig rapportering.
    Hvis du oppgir informasjon til oss for deling med distributørene, vil vi dele sådan informasjon med distributørene, og deres respektive vilkår for bruk og personvern gjelder for informasjonen som blir utlevert til dem.
  • Omorganiseringsparter, som viser til ethvert selskap der en transaksjon mellom sådan selskap og oss vil føre til fusjon, oppkjøp, avvikling eller salg av DexCom Inc. og/eller ett eller flere av deres tilknyttede selskaper. Omorganiseringsparter omfatter også selskapets rådgivere og våre rådgivere knyttet til fusjon, oppkjøp, avvikling eller salg.
    HVORFOR Vi kan (med forbehold om gjeldende lover) utlevere personopplysningene dine til omorganiseringsparter i forbindelse med et potensielt eller faktisk salg, fusjon, oppkjøp eller avvikling som involverer DexCom, Inc. og/eller ett eller flere av deres tilknyttede selskaper, i den grad det tillates av gjeldende lov.

En liste over tredjeparter, eller tredjepartskategorier som behandler personopplysninger kan fås på forespørsel ved henvendelse via kontaktinformasjonen nedenfor.

INTERNASJONAL OVERFØRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Vi opererer i forskjellige land over hele verden, inkludert, men ikke begrenset til USA, Canada, land i EU- og EØS-området, Australia, Japan, Sør-Korea og Filippinene, slik at personopplysningene dine kan lagres eller behandles i ethvert land der vi har virksomhet eller i land der tjenesteleverandørene våre er lokalisert. Personopplysningene dine kan for eksempel behandles på Filippinene for kundeservice og/eller teknisk støtte. Disse landene har kanskje ikke personvern- og beskyttelseslover som tilsvarer lovene i landet ditt.

I slike tilfeller kan vi stole på mekanismer som er tillatt i henhold til loven i landet hvor du befinner deg, for å ha innvirkning på overføringen med egnede sikkerhetstiltak.

Vær oppmerksom på at hvis du bruker våre produkter eller tjenester i EU, EØS eller Sveits, vil vi lagre og behandle personopplysningene dine generert av slik bruk utelukkende i EU, med mindre du uttrykkelig har gitt samtykke til overføring av personopplysninger utenfor EU eller en slik overføring kreves av gjeldende lov. Ved sådan overføring har vi forpliktet oss til å håndtere slike personopplysninger i samsvar med de europeiske lovprinsippene for internasjonale overføringer, som EUs standard kontraktsvilkår eller Privacy Shield, og som beskrives nærmere nedenfor i merknad om Privacy Shield). Når vi overfører personopplysningene dine, treffer vi tiltak for å beskytte dem etter behov i henhold til gjeldende lov.

Merknad om Privacy Shield – for privatpersoner i EØS og Sveits

DexCom, Inc. er et foretak som er etablert i USA, refereres i forbindelse med denne delen angående Privacy Shield til som Dexcom-US. Dexcom-US overholder EU-US Privacy Shield-rammeverk og Swiss-US Privacy Shield-rammeverk som er utarbeidet av det amerikanske handelsdepartementet angående innsamling, bruk og oppbevaring av personopplysninger fra EUs medlemsland og Sveits, og som blir overført til USA underlagt Privacy Shield. Dexcom-US har bekreftet at de overholder Privacy Shield-prinsippene med hensyn til slike data. Hvis det skulle være konflikt mellom retningslinjene i denne personvernpolicyen og rettigheter under Privacy Shield-prinsippene, skal Privacy Shield-prinsippene ha fortrinn. For å få vite mer om Privacy Shield-programmet og for å se vår sertifiseringsside, kan du gå til https://www.privacyshield.gov/. Federal Trade Commission (FTC) har jurisdiksjon overfor Dexcom-US sin overholdelse av Privacy Shield.

I henhold til Privacy Shield-rammeverkene, har EØS og sveitsiske personer rett til å innhente vår bekreftelse på at vi oppbevarer personopplysninger knyttet til deg i USA. Vi vil etter forespørsel gi deg tilgang til personopplysningene vi oppbevarer om deg. Du vil også være i stand til å korrigere, endre eller slette personopplysningene vi har om deg. En person som ønsker å få tilgang eller som ønsker å korrigere, endre eller slette data som er overført til USA under Privacy Shield, kan rette en forespørsel til Dexcoms personvernportal på https://onetrustapp.dexcom.com/dsarwebform/75f39504-0b24-4647-b3b2-7260802503a1/8ee37a30-29db-4cbd-9cae-70aa744e4432.html eller sende en e-post til privacy@dexcom.com. For ytterligere informasjon, kan du se "Dine rettigheter" og "Hvordan du utøver dine rettigheter".

Vi vil gi deg et valg for å velge eller velge bort bruk av sensitive data, før vi deler dataene med tredjeparter andre enn våre agenter, eller før vi bruker dem til noe annet formål enn det de opprinnelig ble samlet inn for eller senere godkjent for. For å be om begrensning av bruken og utlevering av personopplysningene dine, kan du sende en skriftlig forespørsel på https://onetrustapp.dexcom.com/dsarwebform/75f39504-0b24-4647-b3b2-7260802503a1/8ee37a30-29db-4cbd-9cae-70aa744e4432.html. For ytterligere informasjon, kan du se "Dine rettigheter" og "Hvordan du utøver dine rettigheter".

I forbindelse med en videresending under Privacy Shield, har Dexcom-US ansvaret for å behandle personopplysninger de mottar og deretter overfører til en tredjepart som opptrer som en agent på deres vegne (for eksempel tjenesteleverandører). Dexcom-US forblir ansvarlig under prinsippene hvis deres agenter behandler slike personopplysninger på en måte som er i strid med Privacy Shield-prinsippene, med mindre Dexcom-US beviser at de ikke er ansvarlig for hendelsen som har medført skade.

I samsvar med Privacy Shield-prinsippene, forplikter Dexcom-US seg til å løse klager i tilknytning til ditt personvern og vår innsamling eller bruk av personopplysningene dine som er overført til USA underlagt Privacy Shield. Personer i EU (eller EØS) og Sveits som kommer med henvendelser eller klager i tilknytning til Privacy Shield, bør først kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen nederst i denne policyen.

Dexcom-US forplikter videre å henvise uløste personvernklager under Privacy Shield-prinsippene til en uavhengig tvisteløsningsmekanisme, BBB EU/CH PRIVACY SHIELD. Hvis du ikke mottar en betimelig bekreftelse på klagen din, eller hvis klagen din ikke håndteres tilfredsstillende, kan du gå til www.bbb.org/EU-privacy-shield/for-eu-consumers/ for mer informasjon og for å sende inn en klage. Denne tjenesten er gratis.

Hvis din klage i tilknytning til Privacy Shield ikke kan løses gjennom noen av kanalene ovenfor kan du under visse forhold påberope deg bindende voldgift for eventuelle andre krav som ikke er løst av andre klagemekanismer. Se Privacy Shield-vedlegg 1 på https://www.privacyshield.gov/article?id=ANNEX-I-introduction.

HVORDAN VI SIKRER PERSONOPPLYSNINGENE VI SAMLER INN

Vi anvender egnede administrative, organisatoriske og tekniske sikkerhetstiltak for å beskytte informasjon mot tap, misbruk og uautorisert tilgang, utlevering, endring og ødeleggelse i lys av arten av informasjonen som behandles. Personopplysninger som overføres gjennom våre produkter og tjenester, krypteres når de overføres. Vær oppmerksom på at ingen dataoverføring eller lagringssystem er garantert å være helt sikkert. Hvis du føler at samhandlingen din med oss ikke lenger er sikker, må du kontakte oss umiddelbart. Vær oppmerksom på at vi ikke ber om informasjon (herunder økonomisk eller annen sensitiv informasjon) for å opprette en konto eller behandle ordrer for våre produkter eller tjenester, hverken på telefon eller e-post. Hvis du mottar en telefon eller e-post du ikke har bedt om som utgir seg for å være fra oss og som søker sådan informasjon, må du ikke svare og du må kontakte oss umiddelbart. For mer informasjon om hvordan du kan beskytte personopplysningene dine og deg selv mot identitetstyveri, kan du gå til https://www.consumer.ftc.gov/topics/privacy-identity-online-security.

HVOR LENGE VI LAGRER PERSONOPPLYSNINGENE VI SAMLER INN

Vi vil bare oppbevare personopplysningene dine i en begrenset tidsperiode for å oppfylle behandlingsformålene, som nevnt ovenfor. Etter denne perioden vil personopplysningene dine bli slettet.

Når vi inngår en avtale med deg, vil vi oppbevare informasjonen din i løpet av avtaleperioden, og i den utstrekning det er tillatt etter endt avtaleperiode så lenge det er nødvendig, for å kunne oppfylle de oppgitte formålene i denne personvernpolicyen. Kriteriene for å fastslå oppbevaringsperioden er lovbestemte og kontraktsfestede krav, arten av vårt forhold til deg, arten av den aktuelle informasjonen og tekniske krav.

I tilfeller der vi behandler personopplysninger med ditt samtykke, behandler vi dataene frem til du ber oss om å slutte med det, og i en kort periode etter dette (for å gjøre oss i stand til å implementere forespørslene dine), hvis det ikke er noe annet juridisk grunnlag for videre behandling (f.eks. lovpålagt forpliktelse til å oppbevare personopplysningene dine). Vi loggfører også dersom du har bedt oss om ikke å behandle dataene dine slik at vi kan respektere anmodningen din i fremtiden. Vi vil videre slette personopplysningene dine når du protesterer mot behandlingen i samsvar med "DINE RETTIGHETER OG HVORDAN DU UTØVER DINE RETTIGHETER" (se nedenfor), eller når vi er forpliktet til å slette dem i samsvar med en lovpålagt forpliktelse.

I andre tilfeller kan vi oppbevare data i en rimelig tidsperiode etter at ethvert forhold med deg opphører, for å beskytte oss mot rettskrav, for å administrere vår virksomhet, eller i den grad det er tillatt i henhold til gjeldende lov, som kan kreve at vi oppbevarer personopplysningene dine for spesifikke tidsperioder.

DINE RETTIGHETER OG HVORDAN DU UTØVER DINE RETTIGHETER

Dine rettigheter med hensyn personopplysningene som Dexcom samler inn, bruker eller på annen måte behandler, er beskrevet nedenfor. Hvis du befinner deg i USA, kan du se vår merknad om personvernpraksis (NOPP) https://www.dexcom.com/notice-of-privacy-practices for ytterligere informasjon om dine beskyttede helseinformasjonsrettigheter i henhold til US Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) og dens gjennomføringsbestemmelser.

Du kan utøve dine rettigheter ved å gå til vår personvernportal på https://onetrustapp.dexcom.com/dsarwebform/75f39504-0b24-4647-b3b2-7260802503a1/8ee37a30-29db-4cbd-9cae-70aa744e4432.html eller sende en e-post til privacy@dexcom.com. For bestemt informasjon, kan du utøve dine rettigheter gjennom funksjonaliteten på nettstedet vårt eller programvaren vår som beskrevet nedenfor.

Når du sender en forespørsel til oss om å utøve dine rettigheter, vil vi svare innen rimelig tid og innenfor tidsrammen som er tillatt i henhold til gjeldende lov. Vi vil oppbevare forespørselen din og vårt svar (inkludert all dokumentasjon) i samsvar med gjeldende lov. Vi vil også fortsette å oppbevare og på annen måte behandle personopplysningene dine i den grad det er nødvendig for å overholde gjeldende lov, eller å etablere, utøve eller forsvare våre rettskrav og rettigheter.

  • Tilgang. Du har rett til å få tilgang til personopplysninger som vi, eller våre tredjeparter som handler på våre vegne, behandler i den grad informasjonen ikke inneholder personopplysningene til en annen person.
  • Korrigering. Du har rett til å korrigere eller rette personopplysningene dine, med mindre du befinner deg i USA. Hvis du befinner deg i USA, har du rett til å korrigere eller rette personopplysningene dine som spesifisert i vår merknad om personvernpraksis i henhold til HIPAA https://www.dexcom.com/notice-of-privacy-practices.
  • Sletting. Du har rett til å få personopplysningene dine slettet med begrenset unntak. Du har rett til å få personopplysningene dine slettet hvis det ikke foreligger et unntak, og personopplysningene dine ikke lenger er nødvendige for formålet de ble samlet inn for eller på annen måte ble behandlet for; behandlingen vår er basert på ditt samtykke, og du trekker tilbake ditt samtykke; du har protestert mot behandlingen vår, og det er ikke noe overordnet legitimt grunnlag for behandling (inkludert, men ikke begrenset til å fullføre en transaksjon med deg, oppfylle en avtale med deg, beskytte mot sikkerhetshendelser, svindel, ondsinnet eller ulovlig aktivitet); vi ikke har behandlet personopplysningene dine på lovlig vis; eller sletting er påkrevd i henhold til gjeldende lov.

    Din rett til å få slettet personopplysningene dine gjelder ikke når: Gjeldende lov tilsier noe annet; behandling kreves for å utøve ytrings- og informasjonsfriheten; behandling kreves for å overholde en rettslig forpliktelse; behandling kreves for arkiveringsformål i allmennhetens interesse, vitenskapelige eller historiske forskningsformål eller statistiske formål i den grad det er tillatt i gjeldende lov og sletting i alvorlig grad vil svekke eller forhindre oppnåelse av slike behandlingsformål; eller, der behandling er nødvendig for å etablere, utøve eller forsvare rettskrav og rettigheter. Når det gjelder personopplysningene dine som finnes i våre sikkerhetskopier og ikke er underlagt ett av de foregående unntakene, vil vi slette personopplysningene dine permanent og sikkert i samsvar med vår tidsplan for disponering av sikkerhetskopier.
  • Begrenset behandling. Du har rett til å begrense bruken eller på annen måte midlertidig begrense Dexcoms behandling av personopplysningene dine i en bestemt tidsperiode.
  • Protestere mot behandling. Med begrensede unntak, har du rett til å protestere mot Dexcoms behandling av personopplysningene dine der behandlingen er basert på våre legitime interesser; behandlingen er for direkte markedsføring; eller behandlingen er for vitenskapelig eller historisk forskning eller statistiske formål. Du har imidlertid ikke rett til å protestere mot behandling der vi kan vise til at legitime grunnlag tilsidesetter denne retten; behandlingen kreves for å overholde gjeldende lov; behandlingen kreves for å etablere, utøve eller forsvare rettskrav eller rettigheter; eller om du befinner deg i USA der merknad om personvernpraksis https://www.dexcom.com/notice-of-privacy-practices i henhold til HIPAA gjelder, og begrensning av vår bruk eller deling vil påvirke helsen din.
  • Tilbaketrekking av samtykke. Du kan velge bort eller tilbakekalle ditt samtykke til, der det er aktuelt, å motta salgsfremmende kommunikasjon fra oss ved å velge "avslutt abonnement"-koblingen i e-poster som vi sender deg, ved å ta kontakt med oss på telefonnummeret som er oppgitt i e-posten, eller ved å kontakte oss via informasjonen nedenfor. Vær oppmerksom på at selv etter at du har valgt bort eller trukket tilbake ditt samtykke til å motta salgsfremmende materiale fra oss, vil du fortsette å motta transaksjonsmeldinger hvis du har en konto hos oss, eller på annen måte bruker våre produkter eller tjenester. Vi kan også ha behov for å oppbevare viss informasjon for journalføring.

    Du kan også velge bort eller tilbakekalle ditt samtykke til, der det er aktuelt, å motta nettbasert, tilpasset reklame fra selskaper som er medlemmer av Network Advertising Initiative http://optout.networkadvertising.org/?c=1 eller delta i Digital Advertising Alliance Self-Regulatory Program http://www.aboutads.info/. Du kan få tilgang til alle innstillinger i ditt mobiloperativsystem for å begrense annonsesporing på mobile enheter, og du kan installere appen Aphonics for å lære mer om hvordan du kan velge bort tilpassede annonser i mobilapper.
  • Deling med utpekte mottakere. For utpekte mottakere som er følgere eller tredjepartsintegrasjoner, kan du avslutte delingen med disse utpekte mottakerne gjennom den aktuelle Dexcom- eller Clarity-appen der du har lagt inn de utpekte mottakerne. For alle andre utpekte mottakere, kan du avslutte delingen ved å kontakte oss.
  • Portabilitet. Du har rett til å be om overføring av personopplysningene dine under visse omstendigheter. Dette omfatter automatisert behandling av dataene i henhold til ditt samtykke, for å utføre en kontrakt med deg, eller for å treffe tiltak du ber om før det inngås en kontrakt med deg.
  • Rett til å klage. Hvis du har uløste klager, har du også rett til å klage til databeskyttelsesmyndighetene. De relevante databeskyttelsesmyndighetene vil være tilsynsmyndigheten i EU-medlemslandet du er bosatt i.

Vær oppmerksom på at der vi skulle trenge personopplysningene dine for å overholde lovfestede eller avtalefestede forpliktelser, er utlevering av slik informasjon obligatorisk. Hvis slik informasjon ikke utleveres, vil vi ikke kunne administrere forholdet eller oppfylle forpliktelser vi er pålagt. I alle andre tilfeller er det valgfritt å utlevere forespurt personlig informasjon.

ANNEN VIKTIG INFORMASJON OM PERSONVERN

Personopplysninger om barn

Våre produkter og tjenester er ikke rettet mot barn under 13 år (eller hvis de befinner seg i EØS, 16 år), og vi samler ikke bevisst inn personopplysninger fra dem uten samtykke fra deres respektive foreldre eller foresatte. Hvis vi får kjennskap til at et barn under 13 år (eller hvis vedkommende befinner seg i EØS, 16 år) har utlevert personopplysningene sine til oss uten samtykke fra foreldre eller foresatte, vil vi slette sådan informasjon. Hvis du mener at et barn under 13 år (eller hvis vedkommende befinner seg i EØS, 16 år) har utlevert personopplysningene sine til oss uten samtykke fra vedkommendes foreldre eller foresatte, ber vi deg kontakte oss.

Sluttbrukere i organisasjoner

Vi gjør visse nettsteder, produkter og tjenester tilgjengelige for organisasjoner. Hvis din bruk av våre nettsteder eller tjenester er innenfor rammene av ditt arbeidsforhold eller annen tilknytning til en organisasjon, blir kontoen din administrert av organisasjonens administrator, og din bruk (og den tilknyttede behandlingen av personopplysningene dine) er underlagt organisasjonens personvernpolicy og informasjonspraksis. Kontoadministrator i organisasjonen din kan opprette kontoen din; kreve at du oppretter eller tilbakestiller passordet ditt; begrense, suspendere eller avslutte din tilgang til våre nettsteder og tjenester (inkludert kontoen din på disse nettstedene og tjenestene); få tilgang til informasjon i eller om kontoen din; endre informasjonen som er knyttet til kontoprofilen din; og tilveiebringe kontoen din. Eventuelle spørsmål om organisasjonens personvernpolicy og informasjonspraksis, skal rettes til organisasjonen din.

Vær oppmerksom på at domeneeieren av en e-postadresse som brukes til å opprette en konto eller på annen måte til å samhandle med våre produkter og tjenester, kan kreve administrativ kontroll over kontoen din og informasjonen som er oppgitt til deg på e-postadressen den eier.

Endringer i vår personvernpolicy

Fra tid til annen kan vi også endre personvernpolicyen vår. Vi vil publisere eventuelle endringer på denne siden. Hvis vi endrer personvernpolicyen vår i betydelig grad, vil vi varsle deg ved å legge inn et godt synlig varsel på våre nettsteder og tjenester, eller ved å sende deg et varsel på e-post, som påkrevd av gjeldende lov. I den grad det er tillatt av gjeldende lov, vil eventuelle endringer tre i kraft når vi legger ut den oppdaterte personvernpolicyen på vårt nettsted, og din bruk av våre produkter og tjenester etter sådan endringer tilsier at du aksepterer den oppdaterte personvernpolicyen. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom personvernpolicyen vår når du bruker våre produkter og tjenester, for å holde deg oppdatert om vår informasjonspraksis.

Hvis vi foretar endringer i personvernpolicyen vår og du er uenig i endringene, må du slutte å oppgi informasjonen din til oss; slutte å gå inn på og på annen måte bruke våre produkter og tjenester; og, hvis du har en konto, avslutte kontoen din og du kan velge å ikke sende inn ytterligere personopplysninger.

KONTAKTE OSS

For henvendelser eller klager i tilknytning til personvern, eller for å utøve personvernrettighetene dine, kan du kontakte oss her:

Hvis du befinner deg i Canada og ikke lenger ønsker å motta markedsføring fra oss, kan du sende oss en e-post på privacy@dexcom.com, skrive til oss på 501-4445 Lougheed Highway, Burnaby, BC V5C 0E4, eller ringe oss på 1 844 832 1810.

Hvis du befinner deg i EØS, kan du kontakte oss her:

Da e-postkommunikasjon ikke alltid er sikker, må du ikke inkludere kredittkortinformasjon eller annen sensitiv informasjon i ukryptert e-post til oss.

YTTERLIGERE INFORMASJON FOR PERSONER BOSATT I CALIFORNIA

California Consumer Privacy Act ("CCPA") krever at vi gir personer bosatt i California bestemt informasjon om hvordan vi bruker personopplysningene deres. Dette avsnittet verken utdyper eller gjelder for vår behandling av beskyttet helseinformasjon som er underlagt HIPAA eller California Medical Information Act, inkludert opplysninger som vi samler inn via Dexcom CGM-enheten din eller andre personopplysninger underlagt et unntak iht. CCPA avsnitt 1798.145(c) – (f). Les denne personvernerklæringen og vårt varsel om personvernpraksis for å finne ut hvordan vi håndterer opplysninger som faller innunder disse lovene.

Dexcom samler inn kategorier av personopplysninger, inkludert identifikatorer, avledninger og bruksdata. Dexcom samler inn denne informasjonen når du besøker nettstedet vårt til å drifte, administrere og fremme virksomheten vår, herunder utvikling, vedlikehold og støtte av produktene og tjenestene våre, og for å tilpasse opplevelsen din når du besøker eller bruker nettstedene våre. Dexcom utleverer disse opplysningene til tredjeparter for å telle antall annonser til unike brukere, verifisere plassering og kvaliteten på annonsering og vise deg Dexcom-annonser som vi tror du kan ha interesse for, og for å overvåke overholdelse av lover og andre standarder. Dexcom selger ikke opplysningene dine, men vi utleverer informasjonen din til bestemte tredjeparter som leverer verdifulle tjenester til oss, som analyse- og annonseringstjenester, og som kan vurderes som "salg" iht. CCPA. Tredjepartskategorier som vi har delt personopplysninger med i løpet av de siste 12 månedene omfatter tredjeparts integrering for annonsering og nettstedsanalyse.

Innbyggere i California har rett til å utføre følgende forespørsel opptil to ganger i løpet av en periode på 12 måneder:

  • Retten til å be om bestemte personopplysninger som Dexcom har samlet inn om deg.
  • Retten til å be om at Dexcom oppgir hvilke personopplysninger vi samler inn, bruker, utleverer eller selger.
  • Retten til å be om at Dexcom sletter personopplysninger som Dexcom har samlet inn om deg (med visse unntak).
  • Retten til å velge bort salg av personopplysningene dine.

Du kan ta i bruk retten til å få tilgang til og slette opplysninger ved å gå til personvernportalen vår på https://onetrustapp.dexcom.com/dsarwebform/75f39504-0b24-4647-b3b2-7260802503a1/8ee37a30-29db-4cbd-9cae-70aa744e4432.html eller ved å sende oss en e-post på privacy@dexcom.com.

Du kan velge bort salg av personopplysningene dine ved å klikke på lenken "Ikke selg personopplysningene mine" på https://www.dexcom.com på nettstedet vårt. Hvis du velger å ta i bruk rettighetene dine iht. californisk rett, vil vi ikke belaste deg andre priser eller levere tjenester av en annen kvalitet med mindre disse endringene er tilknyttet dine opplysningers verdi.

DCP-000011 Rev008